Allt om Möbeldesignmuseum – upplev 800 ikoniska möbler

Visste du att det finns ett möbelmuseum i Stockholm? Möbeldeignmuseum, som det heter, har hela 800 ikoniska möbler i sin samling, där över 300 designer representeras. Det är en doldis på museikartan och ligger strax utanför Stockholm City. 

Möbeldesignmuseets skapare är Kersti Sandin och Lars Bülow, vilka har samlat möbler i över 40 år. Både Kersti Sandin och Lars Bülow har en gedigen bakgrund inom inredning och arkitektur. Möbeldesignmuseets samling är en av Sveriges största privata samlingar av möbler – med hela 800 möbler från sent 1800-tal och framåt. 

Syftet med museet är att inspirera studenter och uppmuntra studier av möbler, artitektur och inredning. Museet är framför allt till för just studenter inom inredning, formgivning och arkitektur – men även privatpersoner har möjlighet att komma hit. Det är fri entré för samtliga besökare på museet så det är bara att undersöka och njuta av storslagen designhistoria. 

Möbelsamlingen är sorterad i kronologisk ordning. Det visar på förändringar i form, funktion, estetik, tekniker, material och till och med i samhället, skriver Möbeldesignmuseum. Njut av ikoniska, storslagna möbler från några av de största formgivarna. Museet är fantastiskt då det bevarar framför allt många skandinaviska och nordiska formgivares verk. 

Kända formgivare

På museet hittar du formgivare som klassiska nordiska formgivare som Alvar Aalto, Nanna Ditzel, Arne Jacobsen, Carl Malmsten och Verner Panton. Dessutom finns även mer moderna formgivare representerade som Emma Olbers, Alexander Lervik och Nirvan Richter. Även stora internationella möbelformgivare – både mer nutida och ikoniska – går att titta på här som Tom Dixon, Michael Thonet, Patricia Urquiola, Charles Eames och Ray Eames.  

Möbeldesignmuseum är öppet på lördagar och söndagar klockan 11.00 till 17.00.

Adressen är Magasin 6, Frihamnsgatan 50 i Stockholm. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0