Härliga dukar till påsk

Pandemin är inte över ännu, men det kan vara härligt att fira påsk ändå – om än i liten skala. Vill man fixa extra fint är det trevligt att duka snyggt till påskmaten.

Vi har plockat fram fyra härliga påskdukar som gör det enkelt att njuta av vårens högtid. En av dukarna är klassiskt påskgul, en är lyxigt guldmönstrad och de övriga två är mer generella vårdukar med ljusa härliga färger som kan användas både som påskduk och som duk under resten av våren och sommaren.

Duk Polly – 299,90 kronor

Om du är ute efter en riktigt klassisk påskduk är den här från Hemtex kanske något för dig. Duken är härligt ljusgul i 100% bomull. Måttet på duken är 140×250 cm och den tål maskintvätt i 40 grader. I kanten har duken en stilrent fållad söm som ger den en extra piff. Den här duken kan du matcha med gula servetter eller bryta av med starkt röd eller grön. Tack vare att den är enfärgad går det också bra att matcha den med en mönstrad bordslöpare. Duken finns på Hemtex.  

Bild: Hemtex

Nadine Guld Duk – 139 kronor

Den här duken från Textil On Net ger påskbordet en lyxig känsla. Om du har gammaldags påskägg i plåt med traditionella mönster i svart, vitt eller metallfärger passar den här duken perfekt. Den här duken kräver en nedtonad dukning i övrigt, kanske med ett enkelt vitt porslin, vita servetter och servettringar i metall. Ett påskris med vita fjädrar kan vara stilrent till den här duken som gärna tar mycket plats. Du kan också välja att bryta av med en – eller möjligtvis två – starka färg för att få en mer lekfull känsla. Varför inte testa ett påskris med lila och gula fjädrar och servetter i lila?

Bild: Textil On Net

Duk NELLY green – 199 kronor

Den här läckra vårduken går i trendfärgerna gult och grönt. Kvistar av videung ringlar sig fram längs duken i en övrigt ganska abstrakt rabatt eller äng av blommor. Mönstret är livligt och kräver en i övrigt ganska stram dukning med enfärgade servetter och inte alltför mycket andra dekorationer på bordet. Här är det helt enkelt duken i sig som spelar huvudrollen. Måttet på duken är 145×220 cm och den finns att hitta på Åhléns. Med ett par gula servetter blir det här den perfekta påskduken. När påsken är över kan du istället matcha duken med vita eller gröna servetter.

Bild: Åhléns

Duk Blocktryck Blomsterranka – 600 kronor

Den här ljuvliga duken ger rummet en härlig färgklick. Med en blomsterprakt i rosa, gult, grönt och blått passar den utmärkt till påskbordet, men också som duk under resten av våren och sommaren. Till påsklunchen går den att matcha med gula påskservetter och ett påskris med rosa fjädrar. Duken är gjord av bomull och den för 600 kronor är 150×250 cm. Det finns även en längre variant. Du hittar duken på Svenskt Tenn. 

Bild: Svenskt Tenn

Huvudbild: Svenskt Tenn

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0