Skapa snabb förändring – 7 detaljer som förändrar hemmet

Längtar du efter förändring där hemma? Innan du sätter igång att renovera, kan det ibland bara behövas en quick fix. Det kommer att spara dig mycket tid och pengar! Vi tipsar om 7 detaljer som ger hemmet en helt ny look. 

1. Snygga speglar

En av våra mest älskade inredningsdetaljer är spegeln. Den kan användas för att skapa kontrast, för att göra ett rum större eller helt enkelt bara göra tavelväggen lite snyggare. 

På auktionssajter och second hand finns massor av speglar med ram av tenn – det är nämligen trendigast just nu. 

2. Uppdatera textilierna

Snabbaste och enklaste sättet att skapa en helt ny look är att uppdatera textilier, som kuddar och gardiner. Har du en Ikeasoffa? Företaget Bemz gör nya överdrag till Ikeas soffor. Känslan av en ny soffa kan verkligen uppdatera hela vardagsrummet. Kuddfodral finns billigt på loppis och second hand, men kan verkligen. Behövs nya gardiner så kan du testa att fästa dem precis där taket börjar, det ger en känsla av höjd och rymd i rummet. 

3. En ny växt 

Haka på gröna trenden och köp en riktigt stor växt som får ta för sig i rummet. Trendigast just nu är alocasia och begonia. En stor kaktus att ha på golvet passar den som inte orkar ta hand om en växt. Nu när det börjar bli varmare kan du även ta in blommor och grenar. Plocka in det du hittar utomhus och gör egna konstverk och stilleben. 

4. Låt möbler få nya knoppar och beslag 

Behöver en möbel nytt uttryck? Då kanske det är dags att byta knoppar eller beslag. Att byta beslag kan även ett sätt att skapa kontrast. En byrå som är romantisk kanske behöver läderband, medan en byrå med hårt uttryck kanske behöver porslinsknoppar. Våga och testa – annars är det bara att byta tillbaka. 

5. Mer konst!

Låt väggarna vara fyllda med konst du verkligen tycker om, vare sig det är posters, målningar eller barnens teckningar. Det finns mängder av tryck second hand till ett bra pris eller varför inte måla något eget?

6. Bättre belysning!

Varje rum kräver så många som sex till åtta belysningspunkter. Få saker ändrar intrycket så mycket som belysning. Kanske hittar du en golvlampa till läsningen, en bordslampa till skrivbordet eller vägglampa intill sängen? 

7. Levande ljus

Inget är så mysigt som levande ljus! Ljusen passar överallt – på borden, i badrummet, intill sängen. Just nu drömmer vi om vägglampetter i tenn.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0