Trött på din inredning hemma? Här är 4 billiga knep som kan förvandla dina rum

 • Möblera om

De enklaste sätten kan vara de bästa sätten. Det här kostar dig ingenting och det kan ändå skapa en helt ny känsla i ett rum. Ge dig inte på alla rummen på en gång, utan börja med ett i taget – så det inte blir för stökigt runt omkring dig. Flytta runt möblerna och gå på känslan. Tänk också på att en möbel, exempelvis soffan inte behöver stå längs med väggen. Testa att ställa den på andra platser i rummet.

 • Donera bort istället för att köpa nytt

När det kommer till inredning ska man oftast tänka ”less is more”. För att ge ett rum ett nytt utseende kan det ibland vara bra att ta bort lite föremål. Det kanske låter konstigt i dina öron. Du är väl mer sugen på att köpa nya saker till ditt hem. Men överväg att prova detta sätt i alla fall. Speciellt om du är en person som har många föremål ståendes i ditt hem.

Gör detta på bästa sätt genom att gå runt i rummen och andra skrymslen och titta på föremålen. Fråga dig själv sedan vilket syfte det specifika föremålet har. Om du har ett svar så låt det stå kvar. Om du inte riktigt vet varför du har kvar det så kan det vara dags att ge bort eller sälja det. Eller ge den en helt ny plats – se tipset i nästa steg.

 • Styla dina ytor

Att styla ytor är ett bra sätt att väcka nytt liv i ett rum. Det är trots allt ett beprövat knep när det kommer till lägenheter som annonseras ut till försäljning. Stylade hem lockar fler köpare. Om du vet med dig att du har kala bord och massa tomma hyllor i ditt hem kan du använda dem för att ta din interiör till nästa nivå. Du kanske till och med inte behöver spendera några pengar för att köpa nya – hitta nya platser för föremålen som du nyss sorterat.

Att styla sina ytor handlar kort och gott om att skapa små grupperingar med föremål (en skulptur, doftljus, vas, ljusstake, bordslampa et cetera). När du är osäker så kan du följa regeln om tre. Udda grupperingar skapar mer visuellt intresse än jämna. I synnerhet verkar tre vara det idealiska antalet för en sån här gruppering i motsats till ett, fem eller sju. Ett enda föremål kan kännas lite fjuttigt medan fler än tre kan bli för rörigt. När du väljer objekt behöver du tänka på två saker. De ska vara tillräckligt olika för att skapa visuellt intresse samtidigt som du behöver ha en röd tråd för att knyta dem samman.

 • Byt ut överkast och kuddar

Detta kan kosta dig lite men det kan det vara värt. Byt ut sängkläder, överkast, filtar och prydnadskuddar till soffan så kommer dina rum andas nytt liv igen. Variera dig lite och gå inte på samma färger som du haft tidigare. Du vill att de nya som du köper ska skilja sig något från det gamla för att få till en fräschare look.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0