8 idéer för ett fräschare och mer organiserat hem!

Ju mer tid du spenderar hemma desto mer tid har du på att hitta saker som är fel. Nycklar och andra tillhörigheter som inte ligger där de ska, högar med papper och fakturor, en dammtuss här och var och smutsiga fönster. Listan kan göras lång när man väl tittar runt – och vi vet alla hur det känns. Ta därför hjälp av dessa 8 idéer för att få ditt hem mer organiserat och renare under en längre tid.

 • Skapa ett förvaringsutrymme i hallen

Låt inte saker följa med in i hemmet. Se till så att du har bra förvaring för exempelvis gym eller skolväskan och några korgar där du kan lägga plånboken, nycklarna och annat krimskrams.

 • En central plats för allt det viktiga

Välj en plats där du kan lägga räkningar, viktigt pappersarbete, inköpslistor, pennor och dylikt. Det kan både vara jobbigt att behöva leta efter allt detta samtidigt som man inte vill att det ska ligga papper huller om buller i lägenheten. Du undviker också att få betalningspåminnelser om du har koll på vad sakerna ligger.

 • Ta hjälp av en duschskrapa

Vill du hålla ditt badrum renare utan att spendera massa tid? Ha alltid en skrapa nära till hands. Eftersom mineralerna i duschvattnet lägger sig som en hinna (det kan kännas strävt och se immigt ut) på kakel, väggar och glas är det bra att göra rent medan ytorna fortfarande är blöta. Efter en tid blir det betydligt mer svårare att få bort detta.

 • Tvätta ditt duschdraperi

Duschdraperier kan bli väldigt smutsiga, speciellt längst ner där smuts samlas. Ett tips för att få det lite fräschare är att tvätta det i tvättmaskinen.

 • Skinande fönster med majsstärkelse

Det finns väl inget tråkigare än titta ut genom smutsiga fönster? Men att få dina fönster rena är lättare än du tror. Allt som krävs är lite majsstärkelse, varmt vatten och vinäger. Häll i en sprayflaska och spraya och torka av med torr trasa. Detta är betydligt mer effektivare och miljövänligare än att stå i timmar och putsa fönsterna.

 • Ta hand om dina köksskåp

Våra köksskåp samlar på sig mer smuts än vad du kan föreställa dig. Detta beror på alla fettpartiklar som sprider sig när du lagar mat. När de sätter sig på dina skåp skapar de en klibbig film som i sin tur samlar upp allt från damm till hundhår. Ta en ren trasa och tvätta med tvål och vatten. Försök göra detta till en daglig vana, så går det snabbt att ta bort. Ju äldre fettfläckar, desto svårare är de att bli av med.

 • Lufta dina sängkläder

Att bädda sin säng ger verkligen en känsla av tillfredställelse och ordning. Men innan du gör det bör du först vädra ut eller skaka dem. Fukten från din kropp kan locka till sig damm kvalster så det är bra om de är helt torra först.

 • Snabb uppfräschning av din bäddmadrass

Vi är måna om att tvätta våra sängkläder regelbundet, men när gjorde du rent din madrass senast? Trots madrasskydd och lakan bildas det fläckar från bland annat svett på madrassen. För att hålla den (oftast väldigt dyra) madrass fräsch längre så är ett tips att använda bakpulver. Strö runt på hela madrassen och låt värka i cirka två timmar innan du dammsuger upp allt. Om det är specifika fläckar du vill ha bort, ta en blöt trasa och gnugga med bikarbonat. Låt den sen vädra, helst utomhus.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0