3 DIY kroppsskrubbar som du kan göra hemma

Peeling kan vara ett bra sätt att hålla din hud levande och frisk. En kroppsskrubb är ett populärt sätt att exfoliera din hud med. Istället för att lägga pengar på att köpa en skrubb så borde du testa att göra en egen hemma. Du kommer inte ens behöva gå och handla ingredienser utan dessa har du med största sannolikhet redan hemma.

Fördelar med att skrubba kroppen

Det finns en rad olika hälsofördelar med att skrubba sig då och då. Det bidrar bland annat till bättre blodcirkulation och cellförnyelse. Det kan även stimulera produktionen av kollagen, vilket ger huden mer lyster och spänst. Massage av din hud med en kroppsskrubb kan också vara ett underbart sätt att slappna av – speciellt om du är trött eller stressad.

Skrubba med måtta

Det är bäst att inte använda en kroppsskrubb på huden varje dag. Att överexfoliera din hud kan göra den torr, känslig och irriterad. Gör det 2–3 gånger i veckan. Enklast är att applicera en kroppsskrubb i duschen eller i badet. Massera försiktigt in skrubben i huden med cirkulära rörelser och skölj av den noggrant med varmt vatten.

Här kommer tre olika kroppsskrubbar som du kan göra hemma 

 1. Kaffeskrubb – en uppiggande skrubb

Kaffe är en populär ingrediens i hemmagjorda skrubbar. De pyttesmå kornen är skonsamma mot huden samtidigt som de är effektiva för att ta bort döda hudceller. Sen doftar det så gott. Blanda 1 deciliter kaffesump med 2 matskedar varmt vatten. Tillsätt 1 matsked uppvärmd kokosolja. Blanda runt och tillsätt mer kaffesump eller vatten för önskad konsistens.

 1. Farinsockerskrubb – bra mot känslig hud

Farinsocker är mycket skonsammare mot huden än havssalt. En idealisk ingrediens för känslig hud. Sockret kan få din hud att kännas klibbig, så se till att skölja noggrant efteråt. Blanda 1 deciliter farinsocker med lika mängd kokos eller olivolja. Om det behövs så tillsätt mer socker eller olja för att få rätt konsistens.

 1. Grönt te skrubb – antiinflammatorisk

Här är en skrubb som både är rik på antioxidanter samt att den har antiinflammatoriska egenskaper. Skrubben lugnar huden och grönt te sägs kunna minska skador på huden orsakade av solen. Tillsätt 2 påsar grönt te med 1 deciliter varmt vatten. Medan det svalnar så tillsätter du 1 deciliter farinsocker och 1 tesked kokosolja i en skål. Häll sen över teet i sockerblandningen och blanda väl.

Kom ihåg

Dessa hemgjorda skrubbar är endast avsedda att användas på din kropp – inte i ditt ansikte. Huden i ansiktet är känsligare än huden på resten av kroppen.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0