Vintagekartan i Stockholm – här fyndar du inredning

Är du sugen på att shoppa second hand? För att göra det enklare för dig, oavsett om du gillar vintagelyx eller smart second hand, har vi samlat de bästa vintage- och second hand-butikerna i Stockholm. 

Myrorna på Adolf Fredriks kyrkogata

Adress: Adolf Fredriks kyrkogata 5, Norrmalm

Precis vid Drottninggatan ligger den här butiken. Här är det enklast att fynda porslin, glas och husgeråd till riktiga fyndpriser. Butiken brukar även ha fina tavlor, för den som är ute efter konst. Trots att Myrorna på Adolf Fredriks kyrkogata inte är stor, är det lätt att fynda – allt känns utvalt och i säsong. 

Myrorna i Ropsten

Adress: Kolargatan 2, Ropsten

Den bästa Myrorna i hela Stockholm! Här fyndar du riktigt billigt porslin, designerprylar och möbler. Ofta bra priser och ett enormt utbud på tre våningsplan. Butiken är över 2 000 kvadratmeter och proppfull utan att vara stökig. Planera in en heldag – här går det att vara länge. 

Återvinnarna 

Adress: Götgatan 105, Skanstull

På Återvinnarna fyndar du både inredningsdetaljer och möbler till bra priser. Mycket går åt snabbt så det gäller att vara där tidigt, speciellt under helgen. Krävs även lite grävande i lådor för att hitta fynden, men den som är ihärdig kan göra ett kap! 

Refurn i Hammarby sjöstad

Adress: Hammarby allé 92, Hammarby sjöstad

Refurn har framför allt ett riktigt stort utbud när det kommer till möbler. Fynda bland annat skrivbord, matbord och byråar i många olika stilar. Refurn satsar stort på återbruk och designar och gör om möbler och lampor för att de ska få ett längre liv. 

Refurn har även två butiker till i Stockholm, en på Lidingö och en i Bergshamra. De har även en bra webbshop, om du hittar något fint på sajten. 

Swedish Nature Collaborations

Adress: Fridhemsgatan 64, Kungsholmen

På Swedish Nature Collaborations samsas både nytt och gammalt i en charmig lokal på Kungsholmen. Elin och Patrik som driver butiken har hållbarhet i åtanke och det är hela butikens ledord. Under namnet ryms flera olika designer och butiker här. Det bästa med butiken är att allt har mycket hög trendfaktor till bra priser. 

À la carte antik

Adress: Riddargatan 11A, Östermalm

På À la carte antik finns allt för det dukade bordet: servetter, rustika skärbrädor, porslin och prydnader. Lite högre prislapp, men mycket dekorativa accessoarer och prydnader. Är som en godisbutik med vackra prylar – allt har stor wow-faktor. 

Svenska armaturer

Adress: Svandammsvägen 8, Midsommarkransen

Stockholms absolut bästa lampaffär när det kommer till retro och art déco! Svenska armaturer säljer svenska och italienska belysningsarmaturer från 1920–1970-talen. De säljer både renoverade armaturer i original, samt nytillverkade i gammal stil. Butiken är charmig och det finns många spännande lampor att bli förälskad i! 

Brandstationen

Adress: Hornsgatan 64, Södermalm

På Brandstationen på Södermalm finns en vacker, spännande blandning av gammalt och nytt. Trendigt, ganska dyrt men lätt att fynda! 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0