Sommar med Ernst – förnyad i år

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger! Årets säsong av det populära tv-programmet Sommar med Ernst kommer att ha ett helt nytt upplägg med olika teman i varje avsnitt. Premiär för programmet är torsdagen den 18 juni klockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Det populära programmet nu framme vid säsong 13

Sommar med Ernst är en svensk tv-programserie som vi fått följa varje sommar ända sedan 2008. Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med deras sommarprojekt. 

Tillsammans med olika snickare renoverar och restaurerar samt moderniserar han gamla, ofta fallfärdiga, byggnader, en byggnad per säsong. En järnbruksbyggnad (2010), ett orangeri från 1800-talet (2013), samt en bondgård från 1920-talet (2014) är några av de byggnader som har synts i programmet. Under åtta veckor får tittarna följa med när husets fulla potential tas till vara.

Ernst skapar också möbler och annan inredning själv, odlar, lagar mat och bakar. Allt detta åtföljs av det trevliga småprat som gjort Ernst till en folkkär programledare.

Mångsysslaren Ernst

Ernst Kirchsteiger har arbetat som inredningsarkitekt på IKEA samt 16 år som kock, innan han inledde karriären som programledare i TV. Han är känd för bland annat tv-programmen Sommartorpet, Nya rum och Sommar med Ernst.

Mångsysslaren i färd med att skapa en egendesignad soffa i säsong 10, episod 6. Foto: TV4

Nytt för i år

Sommar med Ernst i TV4 blir den trettonde säsongen i ordningen. Denna kommer att skilja sig en del från de tidigare. Bakgrunden är Folkhälsomyndighetens riktlinjer med anledning av coronaviruset.

– Vi kände inte att det var ansvarsfullt att skicka iväg en stor produktion till Österlen, så vi kommer att göra programmet på ett annat sätt i år, lite mer småskaligt. Jag tror att de som tycker om Sommar med Ernst kommer att trivas med det här programmet också, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More Film & Serier.

Ernst Kirchsteiger vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren.

Varje avsnitt kretsar kring ett tema

Säsongens första avsnitt kommer att ha fokus på trädgård och odling.

– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, lovar Ernst.

Andra teman som kommer att dyka upp under sommaren är badrum, uteplatser, matlagning och kök.

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

 – Den här nya formen är fullspäckad med inspiration. Det finns något för alla, fortsätter hon.

Tillbakablickar från tidigare säsonger

Ernst kommer även att dela med sig av sina höjdpunkter från tidigare säsonger.

– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter.

Huvudbilden: Sommar med Ernst 2019. Foto: TV4

Facebook Comments

Tags:

Compare items
  • Total (0)
Compare
0