Bra serier som förgyller höstmörkret

Hösten är årstiden då många sätter sig framför tv:n flera kvällar i veckan. Med strömningstjänster som HBO, Netflix, SVT Play och Apple TV+ har du hur många serier som helst att välja mellan, men det finns några som är extra värda att uppleva. Oavsett om du föredrar nya serier eller äldre dängor som du kan sträckse så har hösten 2021 mycket att erbjuda. 

You på Netflix

You är en ruskigt bra psykologisk thriller, där huvudpersonen blir besatt av en kvinna och vägrar att släppa taget. Det kommer att visa sig att han har en hel del obehagligt i bagaget och att den nuvarande besattheten inte är den första. Hon kommer troligtvis inte bli den sista heller, då huvudpersonen har en tendens att trilla dit igen och igen. Serien har ett fantastiskt persongalleri, och det är sannerligen inte bara huvudrollen som är rejält obehaglig. Det kan mycket väl hända att han möter sin överman eller överkvinna till sist.

The Affair på HBO

Den här serien fick sitt slut för ett par år sedan, men den är värd att ses om ett antal gånger. Serien har ingen rak dramaturgisk linje, utan hoppar fritt mellan dåtid och nutid samtidigt som den visar många händelser flera gånger ur olika personers synvinklar. Skådespelarna gör ett hästjobb och historien bär sig hela vägen vilket inte går att säga om många serier. Den sista säsongen är kanske den allra bästa, så har du inte sett den här serien än så finns det all anledning att göra det.

The L Word: Generation Q på HBO

Det har ploppat upp en mängd uppföljare till gamla serier de senaste åren, och de flesta försöken har varit riktigt pinsamma. The L Word: Generation Q är ett av undantagen, då den en bit in på andra säsongen lyckas fängsla lika mycket som originalserien. Är du ett inbitet fan av The L Word så kommer du troligtvis sakna en rad gamla karaktärer, som Jenny och Helena, men uppföljaren har ändå lyckats få med flera av originalseriens huvudattraktioner. Humorn finns kvar precis som samhällskritiken. Däremot känns den nya varianten inte fullt så galen som den äldre, men det kommer förhoppningsvis att ändras med tiden.

Physical på Apple TV+

Gillar du 80-talsmusik, gigantiska frisyrer, galna utstyrslar och aerobics? Då ska du titta in hos Apple TV+ och bekanta dig med Sheila Rubins absurda värld. Sheilas vardag präglas av politiska kampanjer, ätstörningar, konstiga vänner och en uppsjö av aerobicspass. Den här serien passar utmärkt för dig som precis kommit hem från en lång dags arbete och vill ha något lättsamt.

Pose på HBO

I den här serien blandar man humor med fruktansvärda tragedier. Serien bjuder på ett stycke modern historia, där kampen för transexuellas rättigheter står i fokus. De 23 avsnitten innehåller på en salig blandning av poserande, dans, personliga problem, utvecklingen av aids, samhällskritik och 80-talsmusik. 

Varuhuset på SVT Play

Vill du se om en riktig klassiker så kan du med fördel sätta på Varuhuset. Det är inte Sveriges längsta långkörare, men det är utan tvekan den bästa. Här blandas tvåloperaintriger med högkvalitativt skådespeleri på ett sätt som vi inte är vana att se. Serien låter dig bekanta dig med några av Sveriges bästa skådespelare, såsom Sven Holmberg, Christina Schollin, Marika Lindström, Fillie Lyckow, Bertil Norström, Inga Gill, Lena Endre, Willie Andreáson, Carl Billquist och Heinz Hopf. Många av karaktärerna utvecklas dessutom på ett spännande sätt. Replikerna är ofta mycket slagfärdiga och får dig att sträckse serien med ett leende på läpparna.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0