Sommarens bästa staycation

Inget slår svensk sommar. Nu får de flesta av oss hemestra ännu ett år och har chans att upptäcka nya utflyktsställen och hotell här hemma. Det är dags att boka in några dagar och uppleva en helt ny plats.

Pater Noster, Hamneskär, Tjörn

Den vackra fyren Pater Noster har räddat och lett sjöfolk i mer än ett sekel. Fyrmästarfamiljerna som arbetade här byggde egna hem och levde livet på en ö som tidigare hade ansetts vara obeboelig. Nu går det att bo i fyrmästarens hem för den som vill uppleva naturens skönhet i det karga landskapet. Det är ett modernt hotell i yttersta trädgården. Att bo här blir verkligen en upplevelse du sent kommer att glömma! 

Villa Strandvägen, Ystad 

Lyxa till det med att boka ett av sju hotellrum på exklusiva Villa Strandvägen. Det är en fantastisk sommarvilla som byggdes 1899 och här finns både hotellet och en välkänd krog. Det finns en pool att ta ett dopp i när det blir för varmt i trädgården och när du har tröttnat på bubbel och bad i solen, går du till stranden och spa:et på Ystad Saltsjöbad. 

Erikson Cottage, Ljungsarp, Tranemo

Bo i ett arkitektritat glashus som är desginat av arkitekten Jeanna Berger. Det finns två glashus, där den ena har utsikt över sjön och det andra är omgiven av skog. Här lever du primitivt med utedass och utekök – omgiven av vacker natur. I Dalsland har Jeanna Berger även ritat 72 Hour Cabin, där glashusen ligger på en egen halvö. Perfekt för den som gillar att paddla kajak och vandra  i skogen. 

Fabriken, Furillen

På Gotland ligger det fantastiska Fabriken. 

Miljön är karg och naturen handlar mest om sand och stenstränder, berg, klintar, raukar, hedar och det gamla kalkstensbrottet som ligger intill hotellet. Här växer även fridlysta orkidéer och vilda kryddväxter. Själv hotellet bjuder på avskalad modern design med den senaste tekniken. Det fanns 18 luxuösa rum och två eremitkojor. Dessa eremitkojor ligger på Furillens södra udde och är perfekt för den som söker total avkoppling, närhet till naturen och vill prova på ett avskilt och frånkopplat boende. Till kojorna tar man cykel.

Kolarbyn Eco Lodge, Skinnskatteberg

Kolarbyn Eco Lodge har gjort sig känt som Sveriges mest primitiva vandrarhem. Det finns ingen elektricitet, inga duschar och ingen lyx – man får möjlighet verkligen att insupa omgivningarna och vara här och nu. Här bor man mitt i granskogen i en av tolv kolarkojor. Det finns även lyxigare skogshuggarkoja. Det finns en eldstad och bastu, men du tvingas hugga din egen ved för att njua av lyxen. 

Sala Silvergruva, Sala 

Ett riktigt häftigt hotell där du sover 155 meter under jorden. Hotellsviten som är belägen i gruvans botten heter Ulrica Eleonora och är världens djupaste. För den som inte vågar sova så långt ner, finns även Marketenteriet som är inrett i gullig vintagestil för att passa de historiska omgivningarna. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0