5 enkla pyssel till Halloween

Bus eller godis! Skapa kuslig stämning till Halloween med hjälp av de här enkla och smarta DIY-tipsen. Vad sägs om att göra ett spöke av en äppellåda, måla pumporna eller göra ett mer vuxet pynt – en krans? 

1. Spöke av äppellåda

Bu! Gör ett läskigt spöke av en äppellåda som du målar vit. Måla ut ögon och mun i svart. Dekorera med skelett, ljusslingor, pumpor som du också målar i vitt. 

2. Måla pumpan

Att gröpa ur en pumpa och skära ut ett mönster tar hur lång tid som helst. Ett ännu enklare knep är att måla direkt på pumpan. Gör som på bilden och måla ett hemsökt hus, eller ta inspiration från Mexiko och Día de Muertos – de dödas dag – och måla ett kranium med dekorativa detaljer. 

3. Bind en krans

Halloweenpyssel behöver inte alltid vara för barn. Bind en krans med höstiga detaljer som fikon, små dekorationspumpor, rönnbär, blad och tistlar. Häng på dörren eller på en väl vald plats i hemmet. Extra fin blir den i köket. 

4. Gör gravstenar

Leta efter avlånga pumpor för det här pysslet. Gröp ur och gör till spöklika gravstenar och ställ ut i trädgården. Lägg i ett blockljus (gärna LED) eller 

5. Gulliga pumpakakor

Baka mördegskakor och dekorera som pumpor och spöken. Använd sockerpasta eller marsipan. Välj orange till pumporna och vit till spökena. Dekorera pumporna med bruna och gröna detaljer, medan du spritsar florsocker blandat med vatten till spökena. Gör ögonen på spökena genom att ta en tandpetare och doppa i smält choklad. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0