Tjäna pengar hemifrån

Känner du dig stressad nu när hösten är tillbaka med allt vad det innebär av jobb och fritidsaktiviteter? Då kanske det är dags att börja fundera på att göra något nytt med ditt liv. Ända sedan Covid-19 bröt ut har allt fler svenskar fått prova på att arbeta hemifrån, och många vittnar om att det gjort underverk för deras privatliv och hälsa. En del har till och med börjat fundera på att byta karriär för att kunna spendera mer tid i hemmet. Att jobba ensam passar självfallet inte alla, men det finns fler möjligheter till att tjäna pengar hemifrån än vad många tror.

Sälj tjänster på Fiverr

Fiverr är plattformen där du kan marknadsföra dig som röstskådespelare, skribent, konstnär, tecknare och filmare. Världen är full av människor och företag som behöver röster till sina reklamfilmer, skribenter till sina bloggar och konstnärer som kan göra logotyper. Som nybörjare kommer du inte tjäna mycket, men ju längre du håller på desto fler klienter får du. Efter ett par år kan du faktiskt tjäna ganska bra om du tar dina uppdrag på allvar och inte ger upp.

Svara på enkäter

Att svara på enkäter är självfallet ingen heltidssysselsättning, men går du med i tillräckligt många paneler kan du tjäna ett par tusenlappar i månaden. Det här är en utmärkt sysselsättning för fattiga studenter eller pensionärer. Det kan också vara en av många bäckar små om du kan tänka dig att göra lite av varje i hemmets lugna vrå.

Passa husdjur

Allt fler svenskar skaffar husdjur, vilket innebär att ropen efter hund- och kattvakter blir allt högre. Tycker du om djur så är det här en underbar sysselsättning som kommer skänka dig glädje och en hel del motion. Med det här jobbet kan du dessutom känna dig stolt över att hjälpa en liten individ som annars skulle ha varit tvungen att sitta ensam hemma flera timmar per dag. Du hjälper också djurets ägare som slipper oroa sig under arbetsdagen. Vill du passa husdjur så kan du med fördel gå in på Rover.com. 

Sälj din hemlagade mat

Är du duktig på att laga mat så kanske du sitter på en riktig guldgruva. I USA har många människor börjat skapa unika maträtter för att låta grannarna komma och köpa dessa. För köparen är det ett bra och billigt alternativ till att beställa hem mat från dyra restauranger. För dig är det en möjlighet att göra något du älskar samtidigt som du får lära känna människor i ditt bostadsområde. 

Att tänka på när du jobbar hemifrån

Att arbeta hemifrån är både rogivande och lustfyllt, men det kan bli stressigt om du inte skapar struktur för vardagen. Det är viktigt att du börjar arbeta ungefär samma tid varje dag så du inte skjuter upp allt du har att göra. Om ditt arbete innebär mycket arbete framför datorn så är det av största vikt att du tar pauser och går ut och promenerar emellanåt. Tänk också på att variera ställning så du inte sitter flera timmar i rad eller står framför spisen en hel arbetsdag.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0