Så får du gul plast att bli vit igen

Saknar du den vita färgen på eluttaget? Med åren så gulnar tyvärr vit plast, men här är våra bästa tips för att fräscha upp plasten. Det bästa är att det är superenkelt!

Det är oftast när man målar om hemma som man märker att eluttagen och annan gammal plast ser väldigt gula ut. Speciellt om man målar väggarna vita, då blir den gula, solkiga färgen en stor kontrast. 

Blek med hjälp av såpvatten

Låt eluttag och andra plastdetaljer stå i en balja med såpvatten över över natten för att förvandla den trista plasten till sin forna glans. Det kan nämligen bleka detaljerna. 

Fungerar inte det kan du testa väteperoxid för att bleka plasten. Väteperoxid säljs ofta i byggvaruhus eller på apotek. Ämnet är ett känt blekningsmedel och används exempelvis även för att bleka håret hos frisören.

Dessvärre går vissa plaster går inte att rädda alls. Kanske kan du måla in detaljerna eller eluttagen i samma färg som väggen? 

Vill du att plasten ska bli helt vit igen är det bäst att först rengöra plasten ordentligt, sedan sandpappra med fint sandpapper för att till sist måla dem i en vit kulör. En del rekommenderar sprayfärg för bästa resultat. Det är viktigt viktigt att du köper färg av god kvalitet för bästa resultat.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0