Hur man får ett litet badrum att se större ut

Är du på jakt efter små idéer som kan få ditt badrum att se och kännas större? Även om ditt hems badrum är litet behöver det inte se litet ut. Med några få och enkla ändringar kan du skapa illusionen av ett större badrum, utan att flytta runt eller bygga om.

Här är det bästa sätten att förvandla ditt lilla badrum till ett ”större”:

Ljusa färger på väggar och golv

Har du möjlighet att måla om någon yta i badrummet ska du satsa på ljusa kulörer. Är ommålning inget alternativ kan du istället satsa på ett ljust duschdraperi eller en ljusare badrumsmatta.

…eller helmörka

Ett annat alternativ är att helt gå från ljusa färger till mörka istället. Att måla ett litet badrum i exempelvis svart eller mörkt grön kommer ge rummet ett annat djup och få det att kännas större.

Sätt upp en stor spegel

Speglar bidrar inte bara till illusionen av ökat utrymme utan reflekterar också mer ljus tillbaka in i rummet. Med största sannolikhet har du redan en spegel så det du kan göra är att överväga att byta ut den mot en större. Eller bara köpa en till och ha två stycken.

Ha färre saker i badrummet

Dekorativa tillbehör som konstverk, små mattor och annat krimskrams kan verkligen få ett badrum att kännas varmt och mer inbjudande. Men det kan även göra att badrummet ser mindre ut än vad det egentligen är. Titta in i ditt badrum och fråga dig om allt som står där inne tjänar ett syfte? Gör det inte det så överväg att ta bort dem därifrån. 

En duschvägg utan ram

Det största föremålet i ett badrum är antingen duschen eller badkaret. Och dessa går ju inte att ta bort i en handvändning. Men det du skulle kunna göra är att byta ut duschväggen. En genomskinlig duschvägg utan ram ser och känns mindre skrymmande i jämförelse med en som är inramad. Ett duschdraperi i färg kan också vara roligt men se till så att det är ljust och fräscht. Duschdraperier blir lätt smutsiga med tiden så kom ihåg att tvätta och byta ut dem emellanåt.

Installera en hylla i duschen

En bra idé om du vill få ditt badrum att kännas mer rymligt är att skapa utrymme för förvaring. Och istället för att ha tvålar, schampo och balsam ståendes fritt i duschen rekommenderar vi att du köper en liten hylla som du enkelt kan fästa på väggen.

Ett mindre handfat

Det här behöver inte vara ett stort projekt. Men att installera ett lite mindre handfat kan verkligen vara en idé och behöver inte kosta skjortan.

Få ordning i skåpen

Glöm inte vad du har lagt inuti skåpen också. Att organisera skåpen och hyllorna i kategorier kommer ge ett lugn i din kropp. Istället för bara ställa in dina saker i skåpen så kan du köpa korgar och mindre lådor för att ha ordning på dem. Större korgar för hårtork, borstar och toalettpapper och mindre lådor för smink och andra mindre skönhetsprodukter.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0