Blommor som du kan plantera ut nu och i höst

Gör höstfint på trappan eller vid entrén genom att plantera ut några fina och färgglada höstblommor – antingen i trädgården eller i krukor. Det finns många blommor som både är vackra och tål lite frost. Även om våren är känd för fält med färgglada tulpaner och liljor, betyder det inte att hösten inte kan vara full av blommor och andra fina växter.

Hösten är en utmärkt tid på året för plantering, även om det kanske inte verkar så. Det finns fortfarande värme i jorden och den ökade mängden nederbörd tillför välbehövlig fukt för nya växter och blommor så de kan växa och frodas. Har du inte hunnit plantera något så är den här tiden ett ypperligt tillfälle att plantera ut någon eller några av blommorna nedan!

Kosmos / Rosenskäresläktet

Kosmos är en utmärkt höstblomma att plantera om du har dålig jord. Men med hyfsad dränering och lite sol så kommer den trivas och växa. Dessa vackra blommor finns i många färger som rosa, lila eller vita. De finns även i olika höjder och kan därför, om du planterar ut dem i trädgården, ge den lite olika textur. Kosmos är även väldigt attraktiva att ha i en vas inomhus. 

Luktärt

Låt inte hösten gå förbi dig utan att plantera ut dessa söta blommor. De är vackra att ha i en kruka men ännu vackrare att plantera i sin trädgård. Ställ några bambukvistar i jorden eller plantera dem längst en vägg så dem kan klättra. Bäst trivs de i kompostrik jord med lite extra gödningsmedel.

Förgätmigej

Om du letar efter en marktäckande växt som i slutändan kommer att sköta sig själv, kan förgätmigej vara svaret. Medan många människor anser dem vara ett ogräs, är de ett idealiskt alternativ för dem som föredrar att täcka jorden med något vackert. Den är självsådd, fyller lätt karga områden (som exempelvis under skuggiga träd.) Superfina tycker vi!

Blåklint

Dessa vackra blå blommor (som trots namnet även finns i vitt eller rosa) kan du med fördel plantera nu i din trädgård eller i en stor kruka och ha på trappen. Även om de älskar sol så trivs de även under kallare säsonger som under hösten och tidigt på våren.

Penseér

Penséer tycker inte om när det är för varmt– men de trivs i kyligare väder. Plantera dem i slutet av sommaren och de kommer fortsätta att blomma även under hård frost. Räkna sedan med att de dyker upp igen lagom till våren.

Krysantemum

Det här är en typisk höstblomma och går alltid att få tag på i en vanlig mataffär. För bästa resultat, ställ dem i starkt, indirekt solljus och vattna dem konsekvent hela hösten. För att hålla dem blommande (och se snygga ut) ska du klippa av knopparna när de vissnar.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0