Hur gör jag mitt sovrum så hälsosamt och avslappnade som möjligt?

Den indiska läran ”vastu shastra” handlar om att maximera den positiva energin. Ge dessa sju tips för sovrummet en chans. Den indiska arkitektoniska filosofin vastu shastra eller ”vetenskapen om arkitektur” föreslår sätt att uppnå hälsa och framgång genom att optimera den kosmiska energins flöde, eller prana, i ett utrymme. Dessa principer med tusentals år på nacken används fortfarande inom arkitektur och design i dagens Indien. Nedan är några tips på hur du kan använda dig av dessa principer för att göra ditt sovrum till ett så avslappnande och hälsosamt rum som möjligt.

Lämna dörröppningen fri

Inom vastu shastra anses dörröppningen som leder till sovrummet vara öppningen för möjligheter. Därför bör denna dörr installeras så att den kan öppnas helt eller iallafall i minst 90 graders vinkel, så att god energi kan flyta fritt in i rummet. En dörr som inte kan öppnas helt skapar barriärer och svårigheter i livet.

En inredningsdetalj som ger dig ro

Det första du ser när du går in i sovrummet bör vara något som ger dig en känsla av lugn och ro. Exempel på en sådan inredningsdetalj är ett fotografi av familjen, en skulptur, ett konstverk, ett citat, eller blommor som får dig att må bra.

Undvik röra och småsaker

Att rensa i röran i sovrummet är mycket viktigt. För mycket saker, särskilt under sängen, kan väga tungt på dina axlar och skapa stress i ditt liv. Städa och organisera de utrymmen där papper, tidningar och böcker samlats för att skapa en känsla av ordning och extra utrymme i ditt rum.

Placera din säng för att underlätta flödet av energi

Positiv energi kommer från norr och vårt blod innehåller järn, vilket gör våra kroppar är magnetiska och även positivt laddade enligt vastu. När du sover med huvudet i nordlig riktning, stöter dessa två positiva poler bort varandra och skapar hinder i blodflödet och påverkar din hälsa och sömn. Därför rekommenderas det att man sover med huvudet i sydlig riktning.

Håll speglar på sidorna av rummet

En spegel på väggen mittemot sängens fotsida kan störa sömnen. Medan du sover frigörs stress och en spegel tenderar att hålla fast den stressen och reflektera tillbaka den, vilket påverkar dig när du vaknar. Flytta spegeln till sidan av sängen eller täck över den om natten för en mer fridfull och uppfriskande sömn.

Täck de bjälkar som syns

Bjälkar som syns eller vinklade tak tynger ner, så att dessa till viss grad stör energiflödet. Bjälkar strålar även negativ energi nedåt. Om din säng är precis under en synlig bjälke eller ett lutande tak kommer det vara svårt för dig att sova fridfullt. Täck dessa bjälkar, till exempel med ett falskt tak.

Mjuka upp hörn och kanter med krukväxter

Försök att inte sova i direkt linje med vassa kanter (som på bord, fåtöljer eller stolar). Dessa hörn skapar spjut av energi och skapar stress i nervsystemet. Det finns ingen ro i ett rum med objekt eller möbler med skarpa kanter.

En lösning är placera plantor nära dessa vassa linjer vilket gör att deras negativa inverkan förminskas. Plantor fungerar som barriärer mellan dig och de vassa kanterna, och plantor utstrålar även positiv energi själva.

Läsvärda artiklar

Vi skulle uppskatta att höra vad du tycker

   Lämna en kommentar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0