Allt du vill veta om växten Caladium

Caladium är en av de trendigaste växterna just nu med sina starka färger och vackra hjärtformade blad. Däremot kan de vara lite knepiga att ta hand om, speciellt nu när den går in i vintervila– här är allt du vill veta om växten för att verkligen få den att frodas. 

Caladium är en populär växt från Sydamerika och tillhör familjen kallaväxter Det gör att den gillar värme och hög luftfuktighet. Den växer under våren och sommaren, och går in i vintervila. Den vill gärna stå ljust, men inte i direkt sol. 

Hur ska jag vattna?

Vattna caladium en gång i veckan, då den vill ha vatten men inte vara för blöt. Under hösten behöver man inte vattna lika ofta och under vintern ska växten vila. Eftersom den kommer från regnskogen i Sydamerika vill den gärna bli duschad med jämna mellanrum. 

Hur tar jag hand om den på vintern?

Caladium är en knölväxt som vissnar på hösten. Efter det ska växten vila under hela vinterhalvåret. Nu under hösten kommer nya skott att sluta komma och växten kommer att börja vissna. Det är då ska man sluta vattna och låta den torka ut. 

Alla stjälkar ska klippas bort efter det. Därefter grävs knölen upp och förvaras svalt och torrt till och med början på nästa år. I februari planteras knölen och ska då vattnas ordentligt. Krukan ska då stå varmt och ljust för att få nya skott. Det går även att föröka den genom att snitta en knöl med en skarp kniv. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0