Köp den bästa maten till din hund

De flesta människor älskar sina hundar innerligt och ser dem som fullvärdiga familjemedlemmar, men ändå är det många som köper riktigt dålig mat till sina fyrfotade vänner. Det här fenomenet beror mestadels på okunskap, då det är få människor som faktiskt läser innehållsförteckningen på sina husdjurs matburkar och torrfoderförpackningar. Visste du till exempel att många torrfoder, även de lite dyrare sorterna, kan innehålla så märkliga saker som bitar av fågelfjädrar och ruttna ägg? Dessutom så innehåller många hundfoder på tok för många ingredienser, vilket kan skapa problem för hundar som är allergiska. Vill du ge din hund det allra bästa så kan det vara en god idé att köpa foder från mindre tillverkare som satsar hårt på att ta fram allergivänliga hundfoder. Majstor och Purenatural är två märken som är extremt noggranna när det gäller att producera naturliga foder utan en massa tillsatser. 

Majstor

Majstor har kommit att bli en av marknadens mest älskade uppstickare, med sina härliga våtfoder och torrfoder. Vill du ha blötmat kan du välja mellan Kalkon & Ris, Lamm & Ris, Vilt & Ris samt Kalv & Ris. Sedan några år tillbaka finns också en vegetarisk variant. Föredrar din hund torrfoder så kan du köpa Anka & Ris eller Lamm & Ris. Alla Majstors fodersorter är helt fria från ägg, soja, vete, mjölk, nötkött, griskött, artificiella konserveringsmedel, smakämnen och färgtillsatser. Däremot är produkterna fulla av nyttiga vitaminer och mineraler, som gör din hund piggare och mer aktiv. Företaget tillverkar dessutom en rad andra spännande produkter, till exempel godis, ett ekologiskt schampo, en örontvätt, flera tasstift och en ekologisk spray som håller insekterna borta. Majstor har också vitaminer för hud, päls och skelett. Har du en hund som lätt blir nervös så finns det relaxpiller att använda vid till exempel höga ljud och bilåkning. Majstor finns att köpa på företagets egen hemsida, Vetzoo, Animail och en rad andra butiker.

Purenatural

Har du en hund med extremt känslig mage eller hud så kan Purenatural vara fodret för dig. Företaget erbjuder flera produkter som består av enbart kött/fisk, linfröolja, vitaminer och mineraler. Här kan du välja mellan en rad blötfoder såsom Adult – Calf & Duck, Adult – Chicken, Puppy – Chicken, Adult – Lamb samt Adult – Turkey & Salmon. Precis som Majstors produkter är Purenaturals foder helt fria från allt som brukar orsaka allergier, såsom vete, mjölkprodukter, soja, konserveringsmedel och artificiella smak- och färgämnen. Även på torrfodersidan kan du hitta ett rent specialfoder kallat Purenatural Grain Free, som värnar om hundens mage och håller hans/hennes päls frisk och glänsande. Den här torrfoderserien är, precis som det låter, helt fri från spannmål. Istället innehåller den ärtor, potatis och sötpotatis som kolhydratkälla. Purenatural erbjuder också en rad andra torrfoder, bland annat ett för den mycket aktiva hunden och ett för den hund som behöver banta. Purenatural hittar du hos bland andra Vetzoo, Animail och Arken Zoo.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0