De bästa trädgårdsidéerna för nybörjare under sommaren

Är du nybörjare när det gäller trädgårdsarbete? Är du rädd att du inte ska veta hur du ska odla när vädret blir varmare? Du är inte ensam. Många delar din oro, särskilt under sommaren när växtligheten frodas och det är en utmaning även för erfarna trädgårdsmästare att ta hand om sina trädgårdar. Tyvärr kan inte alla ha gröna tummar som vissa lyckligt lottade människor har. Men oroa dig inte, det betyder inte att du inte kan ha din egen lilla trädgård fylld av frodiga växter, en avskild trädgårdsbalkong eller en sagolik stugträdgård. Det finns många enkla sätt på vilka du kan komma igång med trädgårdsarbete och odla något vackert som inte bara kommer att glädja dig själv utan även din omgivning. Här är några bra idéer för nybörjare om sommarträdgårdsarbete:

Ta reda på hur solförhållanden är i din trädgård

Innan du börjar odla växter är det viktigt att fastställa hur mycket solljus din gräsmatta får. Du kan använda en solkalkylator online för att ta reda på dina solförhållanden för att hitta de bästa växterna för dina trädgårdsbehov. Detta gör det enkelt för dig att välja vilka växter som fungerar bäst i din trädgård. Tänk också på hur mycket solljus dina växter får under olika tider på året. Många växter växer bäst under våren, medan andra trivs bäst under vintersäsongen. Du bör också tänka på hur mycket solljus din trädgård specifikt utsätts för och försöka plantera därefter. På så sätt kommer din trädgård att se fantastisk ut året runt!

solen i trädgården

Välj ett tema för din trädgård

Även om du är nybörjare kan du odla en vacker trädgård genom att välja rätt tema. Du kan odla blommor, grönsaker, örter eller till och med frukt i din trädgård. Det finns många olika typer av växter, så du kan enkelt välja ett tema och hitta de perfekta växterna för din trädgård. Om du till exempel vill odla en grönsaksträdgård kan du välja växter som potatis, sallad, tomater och morötter. Vissa örter, till exempel mynta, växer också bra i en grönsaksträdgård. Om du vill odla blommor i din trädgård kan du välja växter som ringblommor, solrosor och zinnior. Du kan också odla frukt i din trädgård, till exempel jordgubbar och blåbär.

Plantera blommor som kräver lite solljus.

Om du är orolig för hur mycket solljus du får i din trädgård kan du odla blommor som kräver lite solljus. Du bör välja blommor med ett neutralt PH, så att de kan blomstra oavsett hur mycket solljus de får. Några blommor som kräver lite solljus är: – Hortensior – rosor – liljor – tulpaner – gulor – orkidéer – afrikanska violetter Det finns också blommande vinrankor som inte kräver mycket solljus. Du kan odla klätterrankor som till exempel morning glory. Om du är orolig för hur mycket solljus du får i din trädgård bör du också överväga att odla skuggtoleranta växter. Du kan odla grönsaker som sallad, tomater och zucchini i din trädgård. Andra växter som trivs i skugga är hostor, violetter och ormbunkar.

Plantera grönsaker och örter som trivs i varmt väder.

Om du bor i en varm och solig region kan du odla grönsaker och örter som trivs i varmt väder. När du odlar grönsaker och örter i din trädgård har du ett färskt utbud av produkter under hela året. Några grönsaker som trivs i varmt väder är: – Rosmarin – Basilika – Mynta – Oregano – Salvia Om du väljer att odla örter och grönsaker i din trädgård måste du vattna dem ofta. Se till att vattna din trädgård på morgonen, så att växterna kan torka ut i slutet av dagen. Att odla grönsaker och örter i trädgården är ett utmärkt sätt att spara pengar och hålla sig frisk!

Planera din trädgård med olika nyanser av blommor.

Om du vill odla blommor i din trädgård som kräver mycket solljus bör du plantera dem i ett skuggigt område. På så sätt kan du njuta av en trädgård full av vackra blommor utan att vattna dem för ofta. Några blommor som trivs i skuggiga förhållanden är t.ex: – Om du bestämmer dig för att odla blommor i din trädgård, kom ihåg att välja blommor som klarar sig i svagt solljus. Du kan också odla grönsaker och örter i din trädgård. Du kan också plantera buskar och buskar för att ge skugga åt dina blommor.

En skuggig trädgård är också ett utmärkt val för sommaren.

Om din trädgård får mycket lite solljus kan du odla grönsaker, frukt och örter i en skuggig trädgård. En skuggig trädgård kan vara vacker även på sommaren, särskilt om du väljer vackra blommor och växter. Några grönsaker som växer bra i skuggiga trädgårdar är bland annat: – Broccoli – Ärtor – Potatis – Sallad – Tomater Några frukter som kan växa i en skuggig trädgård är: – Körsbär – Vinbär – Krusbär – Hallon

Andra växter som kan trivas i skuggiga trädgårdar är:

Basilika

Mynta

Nasturtium

Dagliljor

Hostor

Sist men inte minst, glöm inte att ha roligt!

Om du är nybörjare kan det vara en utmaning att odla en trädgård. Se till att välja rätt trädgårdsredskap för att underlätta ditt arbete. Kom ihåg att vattna jorden ofta och använd rätt gödningsmedel för att hjälpa dina växter att växa. Genom att följa dessa enkla trädgårdsidéer kan du odla en vacker trädgård som håller hela året.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0