Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Trädgårdskalendern – det här behöver du göra i juni - Nordic Home Talk

Trädgårdskalendern – det här behöver du göra i juni

Nu börjar ljuva juni! Nu är det dags att så sallat, gödsla perenner och gräsmattor och äntligen är det dags att låta förodlade växter att blomma ut. Och glöm inte att njuta av den första riktiga sommarmånaden! 

Bind och stötta!

Nu är det dags att binda upp och stötta långa plantor i växthuset och utomhus, exempelvis gurka och tomat. Man binder upp de sköra plantorna för att de bryts annars. När du binder upp tomaten kan du passa på att ta bort tjuvskotten. 

Även gängliga perenner kan behöva stöttning. Bind upp dem med hjälp av ett grovt snöre.

Dags att så!

Det är dags att så sallat och rädisor. Sallat kan sås i omgångar för att kunna njuta av skörden hela sommaren. 

Låt växterna flytta ut

Förodlade växter i växthus behöver lite tid på sig nu. Börja med att ställa ut dem lite i taget, då det är väldigt sköra för väder och vind, både när det gäller kalla nätter och solens starka strålar. Låt växterna stå några dagar för att acklimatiseras innan det är dags att gräva ner dem i jorden. 

Formklipp häcken

Kring midsommar är det dags att göra häckarna fina – nu ska de nämligen formklippas. Ulriksdals slottsträdgård tipsar om att använda ett snöre för att få den rak. 

Leta ohyra

Håll utkik efter sniglar och skadedjur! Det är viktigt att hitta dem i tid för att få fina växter och att inte allt gott ätbart har ätits upp.

Plantera perenner

Juni är en fantastisk månad att plantera perenner, buskar och träd i. Innan du börjar så se till att rensa ogräs och luckra upp jorden. Gödsla gärna innan du börjar gräva ned växterna, skriver Blomsterlandet.

Sätt trädgårdsblommorna i en vas

Influencern Johanna Bradford började prata om att binda en trädgårdsbukett istället för att köpa den klassiska fredagsbuketten. Passa även på att plocka växter i naturen och sätt i vaser. 

Gödsla mera

Blommorna behöver näring för att orka hela sommaren. Det är dags att göda och gödsla. Glöm inte att gödsla gräsmattan, rosor, perenner och klematis skriver Ulriksdals slottsträdgård på sin sajt. Gräsmattan ska även klippas till cirka en halv decimeter innan den gödslas. 

Njut av säsongen!

Det finns mycket jobb att göra i trädgården, men egentligen gäller det att stanna upp och njuta av den första av sommarmånaderna. Sätt dig i trädgården och duka upp för eftermiddagsfika och ta in lugnet. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0