Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Dåligt vattentryck i duschen? Testa de här 3 tipsen på hur du kan förbättra vattentrycket - Nordic Home Talk

Dåligt vattentryck i duschen? Testa de här 3 tipsen på hur du kan förbättra vattentrycket

Dåligt tryck i duschen är inte ovanligt. Med tiden så samlas nämligen mineralavlagringar i duschmunstycket, vilket gör att inte lika mycket vatten kan rinna igenom. Det är alltså bara en fråga om tid – ju äldre dusch du har desto troligare att avlagringar uppstått. För dig med en nyare dusch, kommer problemen så småningom. Hur stora problemen blir beror också på var du bor, olika områden har olika “hårt” vatten och varierande mängd mineraler i det.

Testa ditt vattentryck

Innan du börjar vidta åtgärder för att förbättra trycket, bör du kolla om problemet går att åtgärda. Om ledningarna är korroderade måste ledningarna bytas ut, och det är ett ganska stort projekt. Men ofta är det endast mineralavlagringar som satt sig i duschmunstycket, och då går problemet att lösa relativt enkelt. Du kontrollerar ditt vattentryck genom att skruva av duschmunstycket och slå på vattnet på full kapacitet. Placera en hink under vattenflödet. Ställ klockan på 1 minut och mät sedan hur mycket vatten hinken innehåller. Om hinken innehåller över 8 liter vatten är vattentrycket bra. Ett okej vattentryck har du om hinken innehåller 6-8 liter. Innehåller hinken däremot under 6 liter vatten är vattentrycket dåligt.

1. Rengör duschmunstycket från kalk

Om du har konstaterat att vattentrycket är bra, men det ändå känns som att trycket är dåligt när du duschar så kan du prova att rengöra duschmunstycket från kalk. Skruva av munstycket och låt det dra i en skål med vinäger i 10 timmar. Peta ur resterande partiklar med tandpetare. Skölj munstycket ordentligt och skruva tillbaka. Om du har ett duschmunstycke som inte går att skruva av kan du hälla 2 dl vinäger i en plastpåse, trä på plastpåsen på munstycket och försluta med tejp så att vinägern inte rinner ut. Låt plastpåsen sitta på över natten.

2. Byt till ett nytt duschmunstycke

Om du har provat att få bort mineralavlagringar, men du inte tycker att det hjälper så kan du prova att byta ut duschmunstycket. Vissa duschmunstycken har en sparinsats, vilket gör att mindre vatten rinner igenom det. Det kan vara bra ur en miljösynpunkt, men kan bli problematiskt om munstycket dessutom fått kalkavlagringar i sig. Duschmunstyckena utvecklas också med tiden, så om du upplever problem prova att byta ut ditt gamla duschmunstycke mot ett nytt högpresterande munstycke.

3. Kolla ventiler

Ett tredje tips är att kolla avstängsningsventilerna. Där din vattenledning kommer in i fastigheten finns en vattenmätare och en avstängningsventil. Kontrollera att ventilen är påslagen hela vägen, om inte – vrid ventilen moturs för fullt tryck. Vissa fastigheter har flera avstängningsventiler. För duschen skulle en ventil kunna finnas på rören som leder fram till duschen. Kolla om du har en sådan ventil och se till att den är vriden helt och hållet moturs.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0