Sveriges bästa spa-hotell

Sugen på att ta in på spa-hotell? Bad, relax, behandlingar och god mat står på agendan när du bokar en avkopplande weekend på en av Sveriges bästa anläggningar. Här är hela listan!

Skånes pärla – Ystad Saltsjöbad

Vid vackra Österlen ligger Ystad och intill stranden ligger detta populära hotell och spa – Ystad Saltsjöbad. 

Det finns även flera restauranger som tillhör hotellet. På restaurangen Port serveras uppiffade klassiker, medan på restaurangen Gilas äter du italienskt. På Lido Lounge serveras asiatiskt och gourmetmiddagar på Villa Strandvägen. På sommaren öppnar hotellet sin terrass. Det finns även en shuffle bar, som passar efter att ha hängt en heldag på stranden eller spa:t Lido Lounge. 

Spa:t Lido Lounge har bland annat lågvattenpool, jacuzzi, inomhuspool, utomhuspool, fyra varma källor utomhus, gym och torrbastu med havsutsikt. 

Skönt i Sundsvall – Södra Berget och Vida Spa

På Hotell Södra berget får du garanterat en härlig staycation. Det ligger strax utanför Sundsvalls centrum och har en fantastisk utsikt över stadens natur.

Hit åker du bland annat för den nybyggda spaavdelningen Vida. Den är 1 300 kvadratmeter stor och här är du omgiven av skog, berg och hav. På spa:et finns bland annat turkisk/romersk ångbastu, japansk tvagning, bad i kall- eller varmpool, terrasspool och bubbelpool. Det finns även ett nyrenoverat gym.

Vägg i vägg ligger Strike Club som passar hela familjen. Bland annat finns bowling, shuffleboard, karaoke, lasergame eller Prison Island, vilket är som ett Fångarna på fortet. Det ligger även en restaurang här när det är dags att äta. 

Snyggt skärgårdshotell nära Stockholm – Hotell havsbaden 

Precis intill havet och klippstranden ligger skärgårdshotellet Hotell Havsbaden i Grisslehamn. Här finns ett spa med 13 pooler, många olika bastur, kallpool, pool inomhus och utomhus. Det finns även många olika behandlingar på spa:t. Övernattar du på hotellet så finns även möjlighet att gå ett kostnadsfritt yogapass på lördagsmorgnar.

På spa-avdelningen finns även möjlighet att boka en spännande upplevelse – Velvet experience. Först möts man av en tropisk regnskog. I Velvet får du först fotbad och sedan fiskpedikyr. För att sedan få ansiktsbehandling och en cold peeling. Därefter väntar ångbastu. Senare får man ett rikligt saltbad och tvagning i ett hamam. Därefter får du en lerinpackning och du får gå in i ett vattenfall. Till sist torkar du i en luftsluss. Inte illa!

Varbergs kusthotell

På 52 steg når du havet från Varbergs kusthotell. På hotellet, vilket tidigare har blivit utsett som Sveriges bästa spa, njuter du av det havsnära läget och spa-anläggningen. 

Varbergs kusthotell är Sveriges enda Thalassospa. Det betyder ett spa som ligger intill havet och har renat och uppvärmt havsvatten i sina pooler och bad. Även behandlingarna ska använda havsvatten som ingrediens. Förutom att använda havsvatten använder man även tång och lera under behandlingarna. 

I den avslappnade restaurangen och bistron bjuder på mat i säsong och råvaror och smaker från havet. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0