6 blommor som är fantastiskt vackra att torka

Färska blommor är underbara att ha i hemmet men det är även torkade blommor också. Ännu bättre är att de håller en evighet. Det är dock inte alla blommor som torkar bra så innan du väljer en blomma så ger vi dig här tips på 6 stycken blommor som torkar särskilt bra.

Ranunkel

Tillskillnad från många andra blommor vissnar inte ranunkel när den torkar trots att den är mycket känslig. När den torkar kommer de ömtåliga kronbladen som omger mitten att hålla sig upprätt och färgerna kommer att dämpas till en ljusare nyans. För att torka ranunkel sätter du den i vatten i ungefär en vecka innan du hänger den upp och ner.

Rölleka

De här blommorna är otroligt vackra. Dess robusta stjälkar är det som gör rölleka till en idealisk blomma att orka. Kronbladen ändrar inte heller färg när den torkar. Samla rölleka när blommorna är öppna men inte innan de börjar vissna eller bli brun. Häng dem sedan på en torr och mörk plats. Inom två veckor bör de vara klara.

Rispa

En rispa är en mycket enkel blomma att torka. De torkar faktiskt utmärkt av sig själv. Blomman är en ganska halmliknande blomma som har en tendens att förbli intakt. Om du vill torka dem snabbare kan du ta upp dem ur vattnet och hänga dem upp och ner.

Hortensia

Med sina enorma blommor och träiga stjälkar är hortensia en klassisk blomma att torka. Var noga med att ha en färsk hortensia när du ska börja att torka den, annars är risken att den torkar och får en matt och tråkig nyans. För att få en vacker torkad hortensia bör du först ta bort löven. Lägg stjälken i en vas med några centimeter vatten i. Placera den sedan på ett svalt område, borta från direkt solljus. När vattnet är borta ur vasen kommer hortensia blommorna att torka fint av sig själv.

Eukalyptus

Nä, eukalyptus är egentligen inte en blomma. Men den är en fantastiskt vacker grön växt som är perfekt att lägga till i alla torkade blomsterarrangemang. Med god luftcirkulation kan den torka antingen upprätt eller hängandes upp och ner. Du behöver inte ens ta ut den ur en vas för att torka den. Eukalyptus är utmärkt att ha ståendes i badrummet – placera den vid handfatet för en fräsch doft.

Lavendel

Eftersom lavendel behåller sin färg vid torkning – samt sin lugnande doft är det en ”must-have” att torka. bästa resultat så bör du vänta med att plocka lavendeln tills den är helt öppen. Klipp eller skär sen lavendeln långt ner på stammen och knyt med ett snöre och häng den på ett mörkt och torrt ställe. Inom tio dagar ska dina blommor vara helt torra och klara. Ett ytterligare förslag är att smula ner lite torkad lavendel i en sprayflaska som du häller kokande vatten i. Använd den sen till lite vad du vill, på kläder eller som doftspray i badrummet.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0