7 huskurer som kan lindra irriterande myggbett

Myggbett är kännetecknet för varmare väder. De flesta myggbett är ofarliga men vissa kan orsaka komplikationer. Bettet, som kanske inte dyker upp förens en timme senare, skapar en öm, kliande och inte minst irriterande bula. Nedan finner du 6 olika huskurer som kan hjälpa till att lindra dina myggbett i sommar.

Gröt

Ett botemedel mot ett obehagligt och kliande myggbett kan faktiskt vara din frukost. Havregryn kan lindra klåda och svullnad eftersom det innehåller ingredienser som har antiinflammatoriska egenskaper. Gör en pasta med havregryn genom att blanda en matsked havregryn med lika mängd vatten i en skål. Skeda ut pastan på en liten handduk och håll den mot huden i cirka tio minuter.

Krossad is

Kalla temperaturer och is kan minska inflammation. Kylan bedövar också huden vilket kan ge dig omedelbar lindring. Lämna inte isen direkt på ditt bett i mer än fem minuter eftersom du då riskerar att skada huden.

Honung

Honung är ett vanligt val när det kommer till huskurer (inte minst mot halsont) eftersom det har många antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. En liten droppe på ett kliande bett kan minska myggbettet.

Aloe vera

Trots att aloe vera är en populär inomhusväxt har den många andra användningsområden utöver att vara just en växt i hemmet. Gelen har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att läka mindre sår och lugna infektioner. Det är därför aloe veran är ett utmärkt val om du vill lindra och läka myggbett – men även andra insektsbett också.

Bakpulver

Bakpulver finns i praktiskt taget alla kök – och är inte bara användbart i matlagning utan har en rad andra olika funktioner. Bakpulver kan också ge dig lindring om du har ett besvärande myggbett. Allt du behöver göra är en pasta av lite bakpulver och vatten. Applicera sen på insektsbettet och låt det sitta i tio minuter innan du tvättar bort det. 

Lök

Lök ger dig inte bara tårar i ögonen utan kan även ge lindring åt dina myggbett. Lökens juice, som är svår att se men som oftast läcker ut när du skivar löken, kan minska bettets irritation. Löken har även en naturlig svampdödande egenskap som minimerar risken att bettet blir ännu mer rött och irriterar. Skär en liten skiva från en lök (vilken sort du än har) och lägg den sedan på myggbettet och låt den vara där i flera minuter. Skölj och tvätta området väl efter att du tagit bort löken.

Timjan

Timjan är en ljuvligt doftande krydda som kan användas i många maträtter. De kan också hjälpa till att lindra klådan från ett myggbett. Timjan har antibakteriella och svampdödande egenskaper, så det kan hjälpa till att minska risken för ytterligare irritation och infektion runt myggbettet. Finhacka bladen och applicera dem direkt på ditt myggbett och låt de sitta i minst tio minuter.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0