Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nordicp1/nordichometalk.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
8 bordslampor till sovrummet - Nordic Home Talk

8 bordslampor till sovrummet

En av de viktigaste ljuspunkterna i sovrummet är bordslampan. Den kan användas till allt från mysbelysning till läslampa. Fundera över ditt behov och välj en bordslampa till sovrummet utifrån både design och användningsområde för att bli nöjd. Vi har samlat säsongens nyaste lampor som ljusar upp och blir rummets blickfång. Vilken blir din favorit?  

Hur mycket belysning ska finnas i sovrummet?

Det sägs att varje rum ha minst sju ljuspunkter för optimal belysning. I sovrummet betyder det en taklampa med god allmänbelysning, flera små dekorationslampor för mysbelysning och en bords- eller vägglampa vid sängen. Det ställs också olika krav om du vill ha en läslampa vid sängen. 

När du väljer sovrumsbelysning behöver du tänka både praktiskt och inredningsmässigt. Kanske är ni två som behöver en bordslampa på varje sida av sängen. För att få det riktigt mysigt kan man också tänka på att använda en dimmer, så att ni kan ha olika ljus på morgonen, när man hittar dagens outfit eller på kvällen inför läggning. 

1. Modern mysbelysning 

Modern och intressant form har lampan från Granit. Den runda foten är tillverkad av lera med en opalfärgad glaskupa. Söt i fönstret blir den! Priset för lampan är 399 kronor. 

2. Sofistikerat & sfäriskt 

Den snygga sfäriska bordslampan Sober piffar till sovrummet. Den har en glasskärm och bas i metall. Kommer från varumärket Markslöjd och säljs hos Ellos för 799 kronor styck. 

3. Fulländad läslampa

I den här lampan förenas design och funktion på bästa sätt. Passar den som behöver rikta belysning och vill ha en riktigt bra läslampa. Den här blir snygg på ett stilrent nattygsbord eller till och med på en pinnstol. Bordslampan Vincent från Belid säljs på bland annat Ellos för 1 999 kronor. 

4. Bullig känsla

Lampan Dejsa har en skärm av munblåst glas. Det gör att ljuset blir mjukare och avkopplande. Dejsa är en nyhet från Ikea och kostar 399 kronor. 

5. Retroinspirerat 

Lampa i metall från Rusta. Lampan Amsterdam är bästa budgetalternativet och kostar endast 199 kronor.

6. Nära naturen 

Bordslampan Orga från House Doctor har en trendig form. Den skulpturala designen får en naturinspirerad look. Foten är det karga materialet cement och skärmen i linne kontrasterar. Priset är cirka 1 300 kronor. 

7. Lyxig svan

Den här lampan har döpts till Cycnus, vilket betyder svan på latin. Den majestätiska fågeln har inspirerat hela lampkollektionen och ljuset är menat att spridas uppåt, genom lampans “vingar”. Cycnus kommer från AYTM och kostar cirka 3 600 kronor. 

8. Genomskinligt

Den här lampan med glasbotten är enkel och stilren. Den blommiga skärmen är pricken över i. Bordslampan kommer från Søstrene Grene och kostar 398 kronor. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0