Enkla pyssel med barnen

Har barnen haft för mycket skärmtid? Till våren kommer lusten att hitta kreativitet och skaparglädje tillsammans. Varför inte utnyttja pandemin till att pyssla spännande kreationer – vi bjuder på en stor inspirationsguide för dig som vill göra enkla pyssel med barnen.  

Måla stenfigurer

Busenkelt, men superkul! Gå ut i skogen och plocka med er stenar och annat spännande material. Måla roliga figurer på stenarna med hobbylack. Figurerna är fina dekorera barnrummet eller varför inte trädgården? 

Skapa med porslinslera

Porslinslera blev fjolårets populäraste pyssel tack vare Instagramkontot Ekotipset. Här är receptet som tillhör kontot. Porslinslera är nästan som trolldeg men med mycket mer salt. Enligt kontot fungerar porslinsleran bra att bygga på höjden med, till skillnad från trolldegen.

Du behöver:

3 dl vetemjöl
3 dl salt
1,5 dl kokhett vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Blanda ingredienserna och arbeta till en smidig deg. 
3. Nu börjar det roliga – det är dags att börja skapa!
4. Släta ut sprickor eller ojämnheter med  lite vatten 
5. Sätt konstverken i ugnen i 3–6 timmar. Ju större konstverk, desto längre i ugnen. 
6. Måla figurerna i valfri färg. 

Gör egna tryck

Det finns inget roligare än att göra tryck på textil med hjälp av det du har hemma. Du behöver bara textilfärg för att göra roliga tryck på kläder och hemtextilier. Karva ut mönster på potatisar och gör klassiska potatistryck. Stryk på färg på äppelhalvor som du använder som stämplar. Även apelsiner och limefrukter blir fina tryck. Med textiltryck kan du uppdatera till exempel både kökshanddukar och t-shirtar. 

Gör ett eget memoryspel

Vi är många som saknar att umgås som vanligt nu under covid-pandemin. Gör ett memoryspel med släkt och vänner som ni saknar. Skriv ut bilder (två av varje bild), klistra på kartong och gör så att alla bilder ser likadana ut på “baksidan”. Sedan är det bara att spela! 

Vykort

Tillverka vykort och skicka till nära och kära. Extra roliga är popup-kort med figurer som “hoppar ur” när man öppnar. Många bra och tydliga instruktioner finns på exempelvis Pinterest. 

Girlanger 

Gör girlanger till barnrummet tillsammans. Det kan vara pappershjärtan, fjärilar, tofsar, stjärnor – låt kreativiteten flöda! 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0