8 enkla små tips för ett mer välorganiserat hem

Om du letar efter det perfekta sättet att organisera ditt hem, överväg då att börja med de där små sakerna som du lätt kan fixa själv. Här kommer 8 sådana tips som du kan börja med redan idag.

Tips 1

Använd en besticklåda för dina köksredskap och placera den snyggt i en kökslåda. Detta kommer att hålla alla dina redskap åtskilda och göra det enkelt för dig att hitta det du vill ha i stället för att ha allt huller om buller i en låda.

Tips 2

Organisera dina favoritrecept i alfabetisk ordning för att hitta dem smidigare när du ska laga mat. Detta kan göras genom att använda anteckningskort eller en pärm som har en alfabetisk avdelare.

Tips 4

Under sommaren har du ingen användning av dina vinterkläder. Så i stället för att ha allt framme i garderoben är ett tips att säsongsförvara dina kläder som du inte använder. Köp en stor förvaringslåda med plastlock och lägg dina kläder där i. Vik inte kläderna utan rulla dem då det minskar rynkor och viklinjer. Detta kommer att spara mycket utrymme och ge plats för de kläder du faktiskt använder. Märk lådan med innehållet och placera den exempelvis på din vind, under din säng eller på golvet i din garderob.

Tips 5

Har du en tendens att lägga ifrån dig dina pennor och sudd i olika lådor där du sen inte hittar dem? Ta fram en snygg kaffemugg eller någon annan behållare! Att lägga dina pennor i något annat än en vanlig pennhållare är både snyggare och mer personligare.

Tips 6

Organisera dina tidningar och magasin – Det bästa och även snyggaste sättet att förvara dessa är att lägga dem i en träkorg bredvid en soffa eller fåtölj. Det kan också vara snyggt att lägga lite mode-magasin på soffbordet. Kom bara ihåg att rensa lite bland tidningarna ibland, då det är lätt hänt att allt bara samlas i en hög och blir dammigt.

Tips 7

Har du några föremål som tillexempel kläder, möbler eller andra prylar som du inte använt på ett tag och som bara ligger och skräpar? Vi vet att det ibland är svårt att göra sig av med gamla saker men – överväg att donera dem till second hand eller annan hjälporganisation. Detta sparar dig utrymme samtidigt som du bidrar till en god gärning! 

Tips 8

Att organisera i ditt skafferi kan faktiskt hjälpa till att hålla nere dina matkostnader. Det är även mer sannolikt att du använder det du har vilket också minskar ditt avfall. Börja med att ta ut allt från skafferiet. Märk sedan varje hylla med en specifik typ av ”livsmedelskategori.” Ställ tillbaka dina skafferivaror. Nästa gång du ska laga mat blir det mycket enklare att hitta och du kommer att märka att du har mer i skafferiet som du kan använda dig av än vad du tror!

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0