Hur man blir av med hicka: 10 husmorsknep

Hicka är normalt – och drabbar alla. Ändå är det väldigt irriterande varje gång du får det. Om hickan inte försvinner snabbt kan det bli ännu jobbigare. Och det verkar som att ju mer beslutsam du är att bli av med den – desto längre håller sig den kvar. Nästa gång du drabbas av hicka borde du pröva någon av dessa huskurer.

Håll för din mun

Håll händerna över näsan och munnen (men fortsätt att andas normalt) Den extra dosen koldioxid sägs kunna hjälpa dig att bli kvitt hickan.

Drick från motsatt sida av glaset

Tippa upp ditt vattenglas under hakan för att kunna dricka från andra sidan.

Använd din tumme

Tryck på handflatan med tummen på den andra handen, ju hårdare, desto bättre. Obehaget ska fungera som en distraktion som påverkar ditt nervsystem så du blir av med hickan. 

Håll andan

Nästa gång du har hicka, ta ett djupt andetag och håll några sekunder. När det finns en högre ansamling av koldioxid i dina lungor slappnar din diafragma av.

Håll för öronen

Stoppa ett pekfinger i varje öra i ungefär 30 sekunder. Alternativt kan du trycka på de mjuka områdena bakom dina örsnibbar. Detta skickar en liten avslappnad signal genom nerverna som ansluter till diafragman.

Distrahera dig själv

Hicka går oftast över av sig själv om du slutar att fokusera på den. Läs en bok, hoppa hopprep, läs korsord eller spela något mobilspel – ja vad du än kan tänkas tycka om.

Andas i en papperspåse

Täck en papperspåse över din mun och näsa. Andas långsamt in och ut, töm och blås upp påsen. Viktigt: Använd aldrig en plastpåse.

Sug på en isbit

Sug på isbiten i några minuter tills den krympt till lagom storlek, då kan du svälja den.

Krama dina knän

Sätt dig ner på en bekväm plats. För dina knän mot bröstet och håll denna ställning i cirka 2 minuter.

Eller drick något surt

Ta en tesked vinäger. Dess sura smak sägs kunna stoppa hickan på studs.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0