Rena sneakers – tipsen som alltid funkar

Hur räddar man egentligen ett par vita sneakers som blivit solkiga? Oavsett om du gillar slitna sneakers eller kritvita där man inte ser ett spår av användning behöver alla sneakers ofta någon typ av rengöring. Det finns massor av smarta tips för att fräscha upp skorna – här är några av dem. 

Därför ska du förebygga fläckar och smuts

Det är lättare att förebygga fläckar än att Varje gång när du kommer in kan du börja med att torka av dina sneakers med en fuktig mikrofibertrasa. Det finns även speciella våtservetter för sneakers i skobutiker, men vanliga våtservetter fungerar också.

När du köper nya sneakers kan det vara en bra idé att köpa en impregneringsspray som du sprayar med innan användning. Det gör att dina sneakers kan hålla längre och att de ser fräschare ut längre. 

Sudda bort fläckarna

Vita sneakers med solkiga sulor? Det är lätt fixat med ett sudd! Det kan låta konstigt, men det går att sudda bort fläckar från vita sulor. Ta fram ett sudd och sudda sulorna så ser de ut som nya igen. 

Tvätta i maskin eller inte?

Många rekommenderar att tvätta sneakers av textil i maskin i tvättpåse, men det kan göra så att limmet släpper och att sömmarna går sönder. Eftersom det sliter onödigt på skorna rekommenderas snarare att göra rent dem på andra sätt. 

Sneakers av skinn

Sneakers av skinn är lättast att ta hand om. Börja med att rengöra dem med en tandborste. Blanda vatten och såpa för att sedan skrubba skorna med tandborsten. Tvålvatten brukar fungera att göra rent med. Använd gärna en skokräm avsedd för vita sneakers efter rengöringen. 

Sneakers av tyg

Bakpulver eller bikarbonat är din bästa vän! Blanda lite vatten, såpa eller diskmedel och bikarbonat eller bakpulver. Sedan är det dags att ta fram en ren tandborste och skrubba bort smutsen. Torka av med en fuktig luddfri trasa. 

Ett annat bra tips är att ta bort fläckar och smuts med vit tandkräm. Även här är det bäst att trycka ut en liten klick på en tandborste och sedan skrubba. Låt tandkrämen verka innan du tar bort den med en fuktig, luddfri trasa. 

Fräscht med nya skosnören

Behöver skorna en snabb uppfräschning? Nya skosnören är en quick fix som alltid funkar.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0