fbpx

Förnya hemmet med enkla medel

Trött på allt i hemmet? Det kan vara knepigt att inreda hemmet och det är lätt att man tröttnar på allt där hemma. Däremot behöver man inte renovera på nytt, utan det går att skapa ett välkomnande, inspirerande och snyggt hem med små medel. Här är allt du kan göra utan att behöva renovera. 

Rensa bort det du inte gillar

Vi alla har något där hemma som vi faktiskt inte älskar. Det kan vara en present, något trist reafynd eller något du har temporärt tills du hittar något bättre. Det bästa är att rensa bort det. Ett hem ska vara en plats där du trivs i och där du är omgiven av saker du tycker om. Rensa även bort bråte och onödiga grejer – det kommer att förändra känslan i rummet direkt. 

Måla om

Det är kanske inte det enklaste tipset, men absolut det mest effektiva. Testa att måla om med några nya väggfärger för att få inredningen att komma till liv igen. Planera så att rummen går ton i ton eller att de bryter av varandra på ett naturligt, snyggt sätt. 

Nya accentfärger

Känns det som ett alldeles för stort projekt att måla om, kan man alltid tänka till kring rummets färgskala. Byt ut accentfärgerna för att ge rummet nytt liv. En fördel med att byta ut accentfärgerna är att du kan följa inredningstrenderna för varje säsong. Det kommer att göra att rummet känns mer modernt och levande. Hösten 2021 är trenden beige, brunt, orange om man gillar mer jordiga toner, medan lila, grönt, blått och gult är färger som poppar mer. 

Möblera och gruppera om 

Tonårstidens bästa tips gäller fortfarande – när du tröttnar på allt i rummet är det bara att möblera om. Det gäller inte bara möbler utan även dekoration och inredningsdetaljer. Placera föremål på ett oväntat sätt och gruppera detaljer som inte riktigt hör ihop tillsammans. Här ska man ha någon fingertoppskänsla och känna efter vad som fungerar och inte. Små förändringar kan göra stor skillnad. 

Lys upp – med ny belysning

En riktigt bra belysning kan ge nytt liv till ett tråkigt rum. Ett rum som har dålig belysning upplevs ofta som tråkigt, litet, mörkt och övermöblerat. När du satsar på belysningen kommer det istället att kännas luftigt och mer öppet. 

Uppdatera detaljerna 

Handtag, knoppar, knappar – små detaljer som påverkar hela rummets intryck. Gör rummet mer modernt genom att byta ut gamla detaljer till nya. 

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0