Här är hälsotrenderna 2021 – vi har hela listan

Inredningshösten 2021 är fylld av inspiration, en önskan av att få komma ut i naturen och en längtan efter en social årstid där vi får sitta länge till bords under mysiga middagar. Trenderna är tydliga – brunt sjuttiotal, naturmaterial och skulpturala uttryck. 

Jordiga toner & naturen flyttar in

Sjuttiotalet fortsätter att dominera både inredning och mode i höst. Beige, brun, mörkorange. Jordiga, murriga toner känns helrätt i höst. Det finns en närhet till naturen i samtliga trender just nu. Naturmaterial som trä, rotting och jute känns fortfarande helrätt i höst. Ljust trä fortsätter vara en stark trend, men nu syns allt mer mörkt trä också. Trendigast är ljust trä som har behandlats för att bli mörkare.

Starka färger fortsätter att dominera

Vårens tydligaste trender fortsätter vara populära. Lavendel och andra lila nyanser är en av årets starkaste influenser inom inredning. Även starka nyanser av gult, turkos och grönt syns fortfarande.

Det dukade bordet

Inredningstrender under hösten och vintern brukar fokusera på det dukade bordet– så även i år. Gjutjärnsgrytor, ljuslyktor i glas i olika storlekar, skärbrädor i robust trä och beiget stänkmålat porslin är populärt i år. Återigen handlar det om att gå tillbaka till naturen och att hitta en harmoni i livet. 

Skulpturala former

En annan trend är skulpturala former både på möbler och detaljer. På möblerna tar det sig i uttryck i bulliga soffor och vi ser fortfarande mycket skulpturer i form av byster och helkroppsfigurer. Ljusstakar och vaser med struktur i skulpturala, gärna asymmetriska former är intressant – de ska gärna gå i säsongens färger beige, kanske grått eller i någon häftig pastell. Leta även efter återbrukade eller återvunna material – i höst är de helrätt. 

Spegelbonanza 

Speglar i olika storlekar och former syns överallt i sociala medier och i inredningsmagasin just nu. Att använda sig av speglar är ett smart sätt att skapa en illusion av att rummet är större än vad det är. Många av säsongens speglar är stora och är asymmetriska eller har ramar med mycket textur. 

Torkade växter – en trend som håller i sig

Trenden med torkade växter håller i sig även i höst. I höst syns även allt mer kransar – både torkade och i plast – som dekorerar ytterdörrar, kök och sovrum. 

Gosigt teddymaterial

I höst gosar vi gärna in oss i fåtöljer i teddymaterial. Mjukt, snällt och snyggt – gärna i den trendiga beiga, ljusbruna eller benvita färgskalan som är inne. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0