Slut på tandkräm? Här är 5 andra alternativ som du kan rengöra tänderna med

Det händer oss alla – att vi står i badrummet med tandborsten i handen och märker att tandkrämen är slut. Men du kan vara lugn, om det händer dig någon gång så finns det faktiskt andra saker som du kan borsta tänderna med. Här är 5 alternativ om du får slut på din tandkräm.

Bakpulver

En av de vanligaste sakerna som finns i ett skafferi är bakpulver. Det har man nytta av till mycket, inte bara i bakning. Blanda ihop en tesked bakpulver med två teskedar vatten. Borsta sen dina tänder som vanligt med blandningen och skölj därefter munnen med vatten.

Kokosolja

Kokosolja är inte bara bra för huden och håret, det gör även underverk för tänderna. Dess antibakteriella och svampdödande egenskaper ser till att tänderna är rena och friska och bakteriefria. Doppa borsten i kokosolja och borsta tänderna som vanligt, följt med noggrann sköljning.

Vatten

Det snabbaste, enklaste och mest tillgängliga sättet att rengöra dina tänder utan tandborste och tandkräm är att ta en klunk varmt vatten och gurgla kraftigt. Denna åtgärd frigör eventuell ytsmuts på dina tänder. Detta är dock inte ett hållbart alternativ på lång sikt, men om du befinner dig utan tandborste och tandkräm för en natt eller två är detta alternativ bättre än ingenting.

Skrubba med havssalt

Tillsätt en nypa havssalt i en kopp full med varmt vatten och låt det sedan lösas upp. Doppa din tandborste i blandningen och borsta! Detta kommer fräscha upp din mun när du inte har tandkräm. Kom ihåg: späd alltid saltet med vatten innan du borstar – att skrubba tänderna med enbart havssalt kan skada tändernas emalj.

Sockerfritt tuggummi

Tuggummi hjälper till att fräscha upp din andedräkt och lossar även matpartiklar från tänderna. Så om du inte har tandkräm men mot förmodan ett sockerfritt tuggummi, börja tugga!

Ät lite grönsaker

Detta kanske låter helknäppt men faktum är att fiberrika grönsaker kan hjälpa till att rengöra dina tänder. Selleri, morötter eller till och med äpple kan hjälpa till att skrubba bort plack och rengöra ditt tandkött. Var dock medveten om att vissa grönsaker och frukter inte är till stor hjälp för att fräscha upp din andedräkt.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0