8 sätt att återanvända gamla örngott

Släng inte dina gamla örngott – återanvänd dem och ge dem nytt liv istället! Här kommer 8 idéer på vad du kan göra med örngott som inte längre används runt kudden.

Överdrag åt en hundsäng

Använd ett gammalt örngott för att täcka en hundsäng eller använd ny stoppning för att skapa en helt ny hundsäng. När örngottet blir till ett överdrag går det enkelt att dra av och tvätta i tvättmaskinen.

Gör en tuggleksak

Rulla ett örngott på längden så det blir som en orm och knyt tre knutar i den. En i varje ände och en i mitten. Din hund har nu en rolig dragleksak som ni kan leka med. 

Sätt ihop en golvkudde

Sy flera örngott tillsammans längs de långa ändarna och stoppa dem med kuddar. Tre eller fyra örngott förvandlas enkelt till en stor golvkudde. Detta kan fungera som en extra sittplats framför TV eller som en mysig läshörna i ditt barns rum. 

Organisera i linneskåpet

Det kan snabbt bli väldigt rörigt i garderoben eller byrån där du förvarar dina sängkläder och handdukar. Lösningen? Ett gammalt örngott. Det rymmer enkelt både lakan, påslakan och två örngott. Detta underlättar även staplingen och det kommer se väldigt organiserat ut.

Rengöra taklister

Lägg ett gammalt örngott över änden av en sopkvast. Knyt fast med en gummisnodd och kör kvasten längs med dina taklister. Örngottet kommer samla upp damm och annan smuts. Genom att göra på det här sättet slipper du stå på en stol eller dra fram en stege.

Tvätta mjuka leksaker och andra sköra ting

Lägg mjuka leksaker i ett örngott innan du lägger dem i tvättmaskinen. Säkra änden så att de inte riskerar att åka ut. Detta skyddar både leksakerna och din tvättmaskin. Du kan även stoppa in andra saker som du är lite extra rädd om.

Gör en värmekudde

Kanske lite mer för den händige? Men du skär ett gammalt örngott i tre delar, varav det är en del som du ska använda. Sy ihop alla öppna ändar förutom en. Fyll med ris och sy sen igen änden. Nu har du en skön värmekudde att värma dig med. Det är bara att köra den i mikron i några minuter på medelvärme. Har du ont i ryggen är en värmekudde en perfekt lindring eftersom när man tillför värme så ökar cirkulationen vilket mjukar upp muskler och leder.

Stolsöverdrag

När du snabbt känner att du vill ändra utseendet i ditt hem, kan du enkelt klä dina stolar i gamla örngott.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0