Budgettips för att väcka nytt liv i ditt hem

Är ditt hem i behov av en liten uppdatering men du har en begränsad budget eller lite tid har du kommit rätt. Att addera något så enkelt som en färgglad glödlampa, en ny prydnadskudde eller några fårpälsar kan få ditt hem att kännas fräscht och trendigt.

Byt ut dina prydnadskuddar

Prydnadskuddar är det enklaste sättet att fräscha upp i sovrummet eller vardagsrummet. Att introducera en ny färg, mönster eller form med en prydnadskudde kan få ett rum att kännas nytt igen. Du behöver inte ens köpa nya kuddar utan kan enkelt byta ut överdraget bara.

Lägg ut fårskinnspälsar

Om något i ditt hem känns kalt och tråkigt kan du alltid ta hjälp av en fårskinnspäls. De ger värme, textur och komfort samtidigt som de är väldigt prisvärda och lätta att flytta runt. Vill du strama budgeten ännu mer kan du köpa fällar i fuskpäls.

Inred din toalett

Det är lätt att förbise ett rum om det är litet. Särskilt i ett badrum eller på en toalett där det oftast inte finns tillräckligt med användbart utrymme för inredning. Men det är definitivt möjligt – och väl värt att visa dessa små skrymslen kärlek. Har du inte utrymme för att ställa en grön växt på en liten pall kan du alltid hänga upp roliga och färgglada tavlor på väggarna.

Häng upp en sänghimmel

Om ditt sovrum är i behov av en extra uppdatering – lägg till en sänghimmel. En sänghimmel ovanför sängen är en fin detalj som gör ditt sovrum lite mysigare och mer stämningsfullt. Det finns flera olika typer av sänghimlar så det är bara att välja utefter din smak och tycke. Att hänga en sänghimmel är ett billigt sätt att förvandla ett opersonligt sovrum.

Strukturera upp i hallen

Den här idén tycker du säkerligen inte är så bra eftersom städning inte brukar vara så roligt.

Men att städa upp lite av dina saker i hallen och lägga till lite saker som underlättar organiseringen kan göra en enorm skillnad. Överväg att installera klädkrokar eller köp en snygg klädhängare i hallen. Placera en stol eller sittpuff som du kan sitta på när du tar av dig skorna. Om var sak får sin plats kommer din hall kännas mer luftig och trevlig och du kommer bli gladare varje gång du kommer hem!

Säg hejdå till vita trista väggar

Vet du med dig att dina väggar är rätt tråkiga och opersonliga? Varför inte köpa några billiga posters eller hitta några fina tavlor på loppis? Eller så målar du helt enkelt bara om väggen i någon djärv färg! För att skapa ett ännu mer grafiskt och fräscht uttryck kan du välja att måla hälften av väggen i en färg och den andra hälften i en annan.

Färgglada filtar

Att lägga en färgglad filt i slutet av din säng eller slänga över soffan är ett enkelt men väldigt tacksamt designtrick. Köp lite olika filtar – alla behöver inte vara likadana och missmatcha lite. Det ger rummet lite mer liv.

Nya lampor

Något som verkligen kan skaka nytt liv i ett rum är lampor. Ljuskällor är otroligt viktiga i ett rum. Vet du med dig att du har dåligt av dem så börja här. Här kan du verkligen leka med olika färger och former. Välj lampor med varmt ljus för att skapa en mysig stämning. Speciellt under vintertid är det viktigt att kunna ha upplyst hemma. Det behöver inte heller vara dyrt utan det går att hitta mycket secondhand och på nätet.  Nu hoppas vi att du fått lite mer inspiration till att fixa till därhemma!

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0