Pynta till Halloween

Hösten är här och vill man pynta hemma så finns alla möjligheter nu när Halloween står kring dörren. Har ni barn hemma så är det en perfekt sysselsättning att göra tillsammans med dem. Pumpalyktan är kanske det mest klassiska pyntet till högtiden. Hur du gör din egna lykta kan du läsa om här >>. Men det finns mycket annat du kan göra. Håll i dig, för nu blir det läskigt…

Skelett och monster i tyll

För den modige är ett skelett, eller ett monster, inklätt i vitt tyll det optimala pyntet. Det går att hänga i ett träd ute i trädgården eller någonstans inomhus. Tyllet gör att det ser ut som att monstret är så gammalt att det blivit insvept i spindelväv. Vill du busa med någon så kan du hänga skelettet i en garderob och be personen att hämta något ur garderoben. Garanterad skrikvarning!

Halloweenlykta

Hösten är mörk och då passar det utmärkt att göra egna lyktor. Till en lykta behöver du en liten glasburk, silkespapper, ett ark lite hårdare papper, sax och lim. Se till att glasburken är ren. Rulla silkespapper runt burken för att måtta hur mycket du behöver. Klipp ut pappret och klistra på burken. Ta det hårdare pappret och rita den figur du vill ha på burken – kanske ett spöke, en fladdermus, en spindel, ett skelett – och klipp ut. Klistra fast på burken. Här kan du vara hur kreativ som helst. Du kan antingen välja klassiska Halloweenfärger med orange silkespapper och svart hårdare papper, eller så gör du något i dina favoritfärger. Sätt ett värmeljus i lyktan, släck taklampan och mys. Det går lika bra att ha ett batteridrivet LED-ljus i lyktan, då behöver du inte oroa dig för brandrisken.

Pynt på snöre

Det går att göra olika typer av pynt på snöre till Halloween. För pappersfigurerna behöver du lite hårdare papper i olika färger. För pumpan behöver du orange papper. Rita ut ögon, näsa och mun och klipp ut. Som upphängningsanordning kan du använda grönt papper och göra pumpans kvist. Vik dubbelt och klistra fast på baksidan av pumpan så att du kan trä snöret igenom den gröna kvisten. Med svart papper kan du klippa ut fladdermöss eller spindlar.

Om du har en ljusslinga kan du göra spöken som hänger på varje ljus. Till spökslingan behöver du vita plastmuggar och pysselögon. Gör ett litet hål i botten av varje plastmugg och trä upp en mugg på varje ljus. Klistra fast två pysselögon på varje mugg och häng upp slingan i fönstret. Buh!

Facebook Comments

Compare items
  • Total (0)
Compare
0