Stor och trist vardagsrumsvägg? Här har du 7 inspirerande sätt att dekorera den på

 1. Häng upp ett enda stort konstverk

Kanske det mest självklara valet för att fylla en stor vardagsrumsvägg är med tavlor. Om du har en stor soffa med en tom vägg bakom, häng då upp en vacker, stor tavla i landskapsformat. Genom att hänga just bara en tavla på detta sätt skapar både dramatik och även mycket iögonfallande.

 1. Sätt dit en eller två bokhyllor

Om du älskar böcker är en bokhylla det perfekta sättet att fylla en stor vardagsrumsvägg. En inbyggd bokhylla från golv till tak skapar en vacker och fin textur. Detta kanske är lite överkurs – och det går lika bra att köpa en eller flera fristående bokhyllor, lite beroende på hur stor plats du har. Men att välja ut dina bokhyllor är bara halva jobbet. Det största jobbet är att lära sig hur man stylar den. Välj böcker med omslag och ryggar som kompletterar ditt befintliga färgschema och försök arrangera på ett sätt som är tilltalande för ögat. Vänd dina favoritomslag utåt för att skapa fokuspunkter i hyllorna, medan andra böcker kan staplas horisontellt eller vertikalt.

 1. En annorlunda tapet (eller färg)

Stora väggar behöver inte nödvändigtvis fyllas med något. Ibland räcker det bara att byta ut det trista vita mot något nytt. En bar, vit vägg kommer att resultera i ett rum som känns både ogästvänligt och ofärdigt. Var därför inte rädd för att introducera nya tapeter eller en ny färg på väggen. Du behöver inte tapetsera eller måla om hela rummet utan endast den där trista kala väggen.

 1. En samling växter

Om du älskar inomhusväxter, varför inte hänga svävande hyllor på väggen och fylla dem med underbara gröna växter? Matcha färgen eller materialet på krukorna med din möbelinredning för en mer sammanhållen look.

 1. Lägg till djup med en spegel

Vardagsrumsspeglar är ett bra sätt att fylla ett tomt utrymme på en vägg. Förutom att spegeln bidrar till både textur och dimension i rummet kan det också få ett litet vardagsrum att se större ut genom att den reflektera ljuset tillbaka in i rummet.

 1. Väggbonader

Väggbonader är ett annat sätt att täcka mycket utrymme utan att krångla till det. Vanligtvis är sådana här dekorationer gjorda av tyg. Vill du hitta en sån här väggbonad rekommenderar vi att du söker efter ”makramé väggbonad” En sån, eller flera uppe på väggen, tillsammans med en spegel, kommer göra susen på din stora och tomma vägg. 

 1. Skapa en tavelvägg

En tavelvägg är ett perfekt sätt att fylla en stor vägg. Om du vill skapa en sån här kan du börja med att lägga dem på golvet för att först skapa layouten. Detta gör att du kan flytta runt dina tavlor tills du hittar den layout som du vill ha. På detta sätt undviker du att skapa många onödiga hål i väggen. Du kan välja ut dina egna posters och kombinera hur du vill – är du osäker finns det även färdiga paket som du kan köpa och som är klara att sätta upp.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0