7 enkla nyårslöften som gör stor skillnad!

Det sägs att det är lättare att börja med positiva vanor, istället för att sätta förbud för sig själv. Enligt forskning är det större sannolikhet att du klarar dina löften om du ska börja med något, istället för att sluta. Innan du sätter igång med dina mål kan du tänka på att de alltid ska vara mätbara, realistiska och ha en deadline för att verkligen bli av. 

1. Vara snäll mot dig själv

Det är dags att lyssna på både kropp och huvud.  Är det tid att sätta dig själv först? Det handlar om att hitta balans i arbete och fritid. Att sova bra, äta bättre, stressa mindre och att ha hälsosamma vanor. Att vara snäll mot sig själv är att ha en positiv syn på sig själv och att peppa istället för att kritisera. 

2. Lev mer hållbart

Aldrig har intresset varit så stort att leva mer hållbart. Vad det innebär är upp till en själv, men det kan vara att göra, storkok för att minska svinn, handla kläder och möbler på second hand eller bli ännu bättre på sopsortering. Kanske att cykla och promenera istället för att ta bilen? Det här viktiga löftet går att göra mer övergripande eller gå in på en riktigt detaljerad nivå. 

3. Börja arbeta ideellt

Det sägs att det enda som gör oss människor riktigt lyckliga är att ge. Det finaste man kan ge, om man har möjlighet och lust, är sin tid till människor som är mindre lyckligt lottade. Det kan handla om läxhjälp, umgås med äldre, hjälpa till med kommunikation för en organisation, arbeta i ett soppkök någon söndag i månaden. 

4. Testa något nytt varje vecka

Ibland kan man behöva vidga sina vyer. Efter ett år i en pandemi kan det vara svårt att känna inspiration och motivation till att göra något nytt, men det kan vara ett bra tillfälle att göra saker du inte brukar göra. Det kan vara att testa en ny träningsform, maträtt eller läsa en bok inom en genre du vanligtvis inte läser. Kanske hittar du en ny favorit. 

5. Spara pengar

Har du inget sparande? Då är det dags att skapa ett så kallat ISK-konto och spara pengar i fonder. Ett sparande är bra för att skapa en buffert för oförutsedda utgifter eller oförutsedda händelser. Kom ihåg att sprida riskerna i flera fonder. Du behöver absolut inte ha så mycket pengar för att börja spara, det är bara att sätta igång! 

6. Umgås mer med familj och vänner

Det senaste året har fått många att prioritera om. Kanske är det att sätta familj och vänner först? Umgås utomhus, eller ring och ha videosamtal med de du saknar. Kanske finns det någon vän du glidit ifrån som du borde ta upp kontakten med? 

7. Ha kul!

Gör saker som just du tycker är roliga. Är det att spela spel, dansa eller samla porslin – det spelar ingen roll. Vad du än är intresserad av, se till att du lever livet och har roligt.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0