Bli kvitt torrt och frissigt hår på 3 olika sätt

Frissigt hår kan kännas svårt att göra något åt – men omöjligt är det inte. Det drabbar torrt hår som saknar fukt. Det som händer är att hårfibrerna löper i olika riktningar och hårets yttersta lager, kutikulan, reser sig upp. Stylingverktyg, varmt vatten och hårprodukter som innehåller alkohol och sulfater torkar ut ditt hår och får det att se frissigt ut. Känner du för att liva upp ditt hår och ge det mer fukt? Då kan du pröva något av dessa knep – utan att du behöver gå och köpa dyra hårprodukter.

Kokosolja

Kokosolja innehåller mycket laurinsyra. När den appliceras i håret absorberas kokosoljan lätt och hjälper därmed att tillföra fukt till håret. Använd en liten mängd kokosolja, antingen innan eller efter schamponering för att öka fukten och minska frisset i håret.

Gör såhär:

Ta ungefär en matsked kokosolja och massera det försiktigt igenom håret och i hårbotten. Låt verka i 15 minuter. Tips: svep in håret i en handduk så kan du göra annat så länge. Tvätta sen håret med schampo för att få bort kokosoljan. Gör denna rutin minst en gång i veckan. Klart!

Avokado

Denna frukt är inte bara god att äta utan kan med fördel användas i håret. Superfrukten är packad med närande ingredienser, av vilka några kan hjälpa till att stärka ditt hår, som vitamin A och E. Att använda sig av avokado i håret ger håret en riktig fuktboost.

Gör såhär:

Mosa en mogen, medelstor avokado.

Blanda med 3 matskedar kokosolja tills du får en slät konsistens. Det ska inte vara rinnande.

Applicera masken genom att massera in den i håret och i hårbotten.

Täck håret med en handduk och låt den sitta i håret i minst 30 minuter. Schamponera håret noggrant för att få bort masken.

Ägg

Ägget innehåller mycket fett, biotin och vitaminer. Vissa tycker att ägg gör håret friskare, glansigare och mindre frissigt. Det kan väl alltid vara värt att prova, eller hur?

Såhär gör du äggmasken:

Vispa upp två ekologiska ägg tills de är helt skummade

Applicera äggblandningen i ditt hår och hårbotten

Täck håret med en plastmössa (eller handduk)

Låt äggmasken sitta på i minst 20 minuter. Sen är det bara att skölja av äggmasken och schamponera håret. Klart!

Andra förebyggande åtgärder

Har du ingen tid eller ork att prova dessa enkla knep? Ingen fara. Det finns faktiskt en sak du kan göra för att förhindra torrt och frissigt hår, utan att egentligen du behöver göra något. Schamponera inte håret för ofta. Att tvätta håret varje dag berövar ditt hår på dess naturliga fukt – resultatet blir oftast ett torrt och frissigt hår. Försök istället att begränsa schamponeringen till 3 gånger i veckan. I början kan det kännas jobbigt, särskilt om du vant håret att bli tvättat varje dag. Men efter någon vecka kommer håret ha vant sig och inte bli lika fett. Om du ”tvunget” måste blöta ner håret när du duschar, prova istället att tvätta håret med balsam istället.

Se nu till att ta hand om ditt hår genom att använda dessa tips!

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0