Jobba hemifrån – 3 tips för hemmakontoret

Enligt en ny Sifo-undersökning förväntas många fortsätta jobba hemifrån även i år, precis som under 2021. Oavsett om du jobbar hemifrån ett par dagar i veckan eller på heltid så är vikten av ett varaktigt och smidigt hemmakontor större än någonsin.

Nyligen kom nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten att arbetsgivare som kan erbjuda hemarbete fortsatt ska göra det. Under 2021 jobbade hela 42% av alla arbetstagare hemifrån och 2022 verkar bjuda på liknande siffror.

“Pandemin är ännu inte över och de senaste årens hemarbete har förändrat hur vi arbetar framöver i hemmet. […] Det blir allt viktigare att se över sitt hemmakontor och ytorna i sitt boende, vilka blir navet för både arbete, umgänge, träning och återhämtning”, säger Christina Dalman, förvaringsexpert på Elfa.

Att ha en ergonomisk anpassad arbetsplats är viktigare än någonsin, men trots det så är det fortfarande hela 29% av alla som jobbar hemifrån som inte har det. Många sitter och jobbar vid köksbordet i brist på annan plats, men med bättre förvaringslösningar och nyttjande av ytor kan man faktiskt skapa smartare hemmakontor även i mindre hem.

Flexibelt bakom skjutdörrar

Sätt upp skjutdörrar och gör ett litet rum i rummet! På så sätt får du en avgränsad men rymlig kontorsplats som inte kräver ett extra rum, men där du ändå kan jobba ostört. Kontorsplatsen kan dessutom döljas när du stänger skjutdörrarna efter arbetsdagens slut. Är rummet du sitter i väldigt litet kan spegeldörrar göra stor skillnad och ge en känsla av både rymd och ljus.

Utnyttja höjden i hemmet

Använd dina väggar och skapa ett hyllsystem med förvaring av kontorsmaterial. Skippa gärna djupa hyllor som lätt skapar oordning och döda ytor och välj istället grundare hyllor, eller utdragbara backar som kan placera tätt.

Det som göms bakom en gardin…

Ett gardinarrangemang för en hel vägg skapar en varm och ombonad känsla och verkar dessutom ljuddämpande. Göm grunda hyllor eller krokar bakom en riktigt snygg gardin så får du en effektiv och väl dold förvaringsyta för kontorsprylar, böcker och pappersdokument.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0