Chokladbollens dag – recept och tips

Dags att fira vårt favoritbakverk chokladbollen som fått en alldeles egen dag. Varje år infaller chokladbollens dag 11 maj. Välj mellan klassiska chokladbollar eller att testa något nytt sätt att göra dem på – vi ger de bästa tipsen för riktigt goda chokladbollar. 

Klassiskt recept på chokladbollar 

Cirka 20 stycken små chokladbollar

Chokladbollar går att variera hur enkelt som helst. Många gillar däremot ett klassiskt recept och då är det här receptet är ett riktigt säkert kort! 

Du behöver:

100 gram smör

1 dl socker

3 msk kakao

3 dl havregryn 

1 tsk vaniljsocker

3 msk starkt kaffe, gärna snabbkaffe (3 msk vatten fungerar också)

Något att rulla chokladbollarna i, exempelvis pärlsocker, kokos, nötter eller strössel. 

Gör så här: 

1. Rör ihop smör och socker. 

2. Blanda smöret och sockret med kakao, vaniljsocker och havregryn. 

3. Rulla till små bollar och avsluta med att rulla de färdiga chokladbollarna i garnering. 

Så sätter du piff på chokladbollarna 

  • Lägga en jordgubbe i mitten av chokladbollen. Fungerar lika bra med hallon. 
  • Klicka i en klick nutella i mitt av varje chokladboll för en rolig överraskning. 
  • Rulla bollen i grovhackade nötter för en annorlunda smak. 
  • Testa att blanda i jordnötssmör 
  • För att chokladbollen ska smaka som café kan du testa att mala ner havreflingorna i exempelvis en matberedare. Det gör att chokladbullesmeten blir lenare och smidigare. 
  • Testa att ha i mjölkchoklad i smeten nästa gång. 

Läsvärda artiklar

      Nordic Home Talk
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0
      Få det senaste nyheterna varje vecka

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev