Hur du rengör din grill: Den ultimata guiden

Att hålla grillen ren är viktigt både för dess prestanda och för din egen hälsa. Det är inte bara något som ser snyggt ut, det är också en viktig del av ditt kök. Om du håller den ren kan du grilla säkrare och få ut det mesta av den. Rena grillar är mycket lättare att använda, säkrare och mycket trevligare att se på. Du behöver inte lägga timmar på att rengöra din grill, det tar bara 20 minuter eller så, en gång i månaden. Det är en enkel uppgift som du. Om du tar väl hand om din grill kommer den att hålla längre och fortsätta att fungera bra i många år framöver. Här är några enkla tips om hur du rengör din grill på rätt sätt:

Vad du behöver

Det finns några viktiga verktyg och rengöringsartiklar som du behöver för att rengöra grillen ordentligt: – En grillborste/skrapa: Detta är ett viktigt verktyg för att rengöra alla typer av grillar. Välj en kraftig skrapa med ett långt handtag för att göra det lättare att nå alla delar av grillen.

En grillborste: Detta bör vara en allround grillborste som kan användas både som grillborste och skrapa. – Lång tång: En bra tång är ett måste för att kunna flytta grillgallret när du rengör.

En grillmopp: Det kan vara svårt att rengöra de nedre delarna av grillen (där maten droppar och samlas) utan rätt verktyg. En grillmopp gör det här jobbet mycket enklare!

maten blir godare med en rengjord grill

Basskrapning av grillen

Ta först bort grillgallret och skrapa bort alla matrester och skräp för att få bort dem helt och hållet. Om du har en kolgrill använder du en spatel för att skrapa bort eventuell överbliven aska. Om du har en gasolgrill använder du en kraftig skrapa med ett långt handtag för att skrapa bort matbitar och skräp. En svamp eller en skurplatta kan också göra jobbet. Om du har ansamlat smuts på grillgallret kan du använda en stålborste för att bli av med det.

Sköljning med grovt salt

Skölj grillen med en grov saltvattenblandning för att avlägsna eventuella rester av skräp och saltkristaller för att förhindra rost.

För en gasolgrill: Fyll en stor skål med vatten, tillsätt lite grovt salt och rör om. Placera skålen under grillen och sätt på den. Stäng locket och låt grillen gå i 5-10 minuter.

För en kolgrill: Häll lite grovt salt på gallret och lägg ett lock på grillen. När grillen värms upp kommer saltet att gnistor och skapa rök, vilket lyfter bort eventuella kvarvarande matrester och smuts. Låt grillen gå i 5-10 minuter.

fisk som grillas

Vinägertvätt av grillen

Detta är ett utmärkt sätt att ta bort fett och smuts från grillgallret.

För en gasgrill: Fyll en stor skål med 1/3 vatten och 2/3 vinäger och placera skålen under grillen. Stäng locket och låt grillen gå i 5-10 minuter.

För en kolgrill: Häll vinägern på gallret och lägg ett lock på grillen. Låt grillen gå i 5-10 minuter.

Rengör med bakpulver

Detta är ett utmärkt sätt att rengöra gasgrillgallret, särskilt om det är hårt ansatt av fett. – Strö bakpulver rikligt på gallret. – Slå på grillen, stäng locket och låt den gå i 5-10 minuter. – Borsta grillgallret med en långskaftad grillborste.

Smörjning och rengöring av grillgaller

Smörj grillgallret med lite vegetabilisk olja. Det gör dem lättare att rengöra och förhindrar att maten fastnar. För en gasolgrill: Lägg en pappershandduk i en skål och häll lite vegetabilisk olja över den.

För en kolgrill: Lägg en pappershandduk på gallret, häll lite vegetabilisk olja på den och sprid ut den med hjälp av en tång.

grill över öppen eld

En rengjord grill en viktig del av grillandet och din hälsa

Rengör grillen varje månad. Att hålla grillen ren är en viktig del av grillandet. En ren grill ser inte bara bättre ut, den är också säkrare och lättare att använda. En smutsig grill kan hysa skadliga bakterier och få maten att smaka illa. Om du håller din grill i gott skick förlänger du också dess livslängd. Som tur är behöver rengöring av en grill inte vara en komplicerad eller mödosam uppgift. Med rätt verktyg och bra städteknik kan du få din grill att glänsa på nolltid.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0