5 misstag du bör undvika när du flyttat in i din nya lägenhet

Att flytta in i din första lägenhet är en stor grej. Mitt i all spänning kan det vara frestande att vilja bli klar snabbt och köpa allt på en och samma gång, speciellt om lägenheten saknar de grundläggande grejerna. Trots allt så behöver du ju någonstans att sitta, sova och äta. Men oavsett så finns det några saker att tänka på innan du beger dig till din närmaste möbelaffär.

Här är några saker du bör undvika när du flyttar in i en ny lägenhet

Du köper allt på en gång

Det finns ingen regel som säger att din lägenhet måste vara klar en vecka efter inflyttning. Poängen är att inte köpa för mycket på en gång. Visst, vissa saker behöver du – en plats att sitta och äta mat på och sova. Om du desperat behöver en soffa, ja skaffa då en, men köp inte soffbordet, mattor, massor av stolar och allt annat på samma gång. Lägg lite tid på att leta efter de rätta möblerna och gör inköp som är rimliga för din budget. Att köpa allt på en och samma gång kan för många bli påfrestande för budgeten. Det är okej att lägga lite andra saker på is. Ett tips är att göra en lista över det viktigaste du behöver i lägenheten.

Du inreder inte för din egen skull

Din lägenhet är ditt hem, inte dina kompisars, föräldrars, syskon eller vänner. Inred din lägenhet med dina idéer och din smak i åtanke. Du kommer trots allt att vara den som tillbringar mest tid i din lägenhet. Istället för att köpa saker för att du känner att du borde, köp saker som du vill ha och som du kommer att använda. Ibland kan det vara lätt att dras med i vad andra tycker är snyggt och gå efter det. Men lite på dig själv.

Du köper allt på ett och samma ställe

En av huvudreglerna för inredning är att du inte ska köpa allt på ett ställe – inte möblerna och definitivt inte alla andra små dekorationsföremål. Varje rum ska se ut som att det har fått liv över tid, och det är praktiskt taget omöjligt när allt är köpt i samma butik. Dessutom kommer det vara svårt att spegla din personlighet i hemmet om allt är köpt på samma ställe. Föremål och andra ting är det som får ett hem att kännas hemtrevligt och personligt. Välj istället att gå till en second hand butik och fynda något som ingen annan har i sitt hem. Eller sätt upp den där tavlan som hängde uppe på en vägg i ditt barndomshem.

Du köper saker innan du tagit måtten

Innan du kliver in på möbelavdelningen eller köper en matta är det fördelaktigt för dig om du först mäter rummen och tar med dig måtten. På så sätt riskerar du inte att köpa något som inte passar eller rent av ser oproportionerligt ut.

Du har inget tålamod

Det sista vanliga misstaget som många gör är att stressa för att få allt på plats så snabbt som möjligt. Stressa inte för mycket över att ha det perfekta hemmet. Inget hem blir klart på en vecka.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0