Så gör du för att lyckas ta bort svåra fläckar och märken

Den där irriterande fläcken på skjortan eller mattan behöver inte vara permanent. Ta hjälp av dessa praktiska tips för snabb borttagning.

Få bort olika typer av bläck

Handdesinfektion fungerar faktiskt att använda för att ta bort bläck. Täck hela fläcken med handsprit och låt det sitta i ungefär två till tre minuter. Torka sedan av med en mjuk trasa. Upprepa processen om du behöver.

Ångrat att du highlightat vissa stycken i en bok?

Har du någonsin önskat att du kan få bort dina överstrykningar i en bok? Det kan du faktiskt. Med hjälp av citronsaft kan du bleka tillräckligt för att göra markeringen praktiskt taget omöjlig att upptäcka. Skär en citron på mitten och häll lite juice på en bomullstuss. Dutta försiktigt över den markerade texten och se färgen blekna.

Ta bort blodfläckar med ammoniak

Gnid bort blodfläckar på kläderna genom att dutta på området med en lösning av ammoniak och vatten. Gör detta innan du tvättar plagget i tvättmaskinen. Den här lösningen kan även hjälpa till att bli av med svett eller urin på kläder och tyger. Har du ingen ammoniak hemma så kan du försöka med att strö på rikligt med salt och sen skrapa eller skölja bort fläcken med kallt vatten.

Fläckar från babyolja eller hudlotion

Behandla fläckar från babyolja eller andra oljiga krämer enkelt med hjälp av majsmjöl, talk eller bakpulver. Täck fläcken och låt det verka i 15 minuter, ta sedan bort det och tvätta plagget som vanligt.

Råkat fått gräsfläckar efter picknicken?

Gräsfläckar kan vara envisa men går att få bort med lite tålamod. Blanda kallt vatten med en matsked diskmedel. Använd sedan en ren trasa för att dutta fläcken med lösningen. Torka av och upprepa metoden tills fläcken är borta.

Få bort kafferingen från soffbordet

Har det råkat bli ett märke från kaffekoppen på ditt fina soffbord? Var bara lugn. Doppa lite tandkräm (inte gel tandkräm) direkt på fläcken och gnid in den med en ren trasa eller liten tandborste. Tandkrämen tar bort fläcken lika effektivt som den tar bort smuts från dina tänder.

Bli kvitt rödvinsfläckar

Råkar du eller någon gäst spilla rött vin på mattan är det viktigt att du/ni agerar snabbt. Torka eller dutta av fläcken i den mån du kan med en pappershandduk. Gör detta försiktigt så du inte du inte råkar sprida ut fläcken ännu mer. Ta fram saltkaret och täck sedan hela fläcken med salt tills du inte kan se den längre. Låt saltet hinna suga åt sig vätskan innan du torkar av med en trasa. Sedan är det bara att ta koppla in dammsugaren i kontakten och suga upp allt salt.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0