Vad du ska spendera och vad du ska spara in på när du renoverar köket

Är det dags att renovera köket? Det är lätt att prislappen på renoveringen skenar iväg, men det finns enkla sätt att hålla kostnaderna nere, men samtidigt få det kök du drömmer om. Spara eller spendera? Så ska du tänka när du renoverar ditt kök!

Spara: Stommarna 

När du renoverar köket kan det vara en god idé att spara in när du köper nya stommar. Kanske köper du stommarna på en större kedja eller till och med begagnat på Blocket. Om du inte ska ha några konstiga mått behöver du faktiskt inte köpa de dyraste stommarna. 

Spendera: Köksluckor

Om du håller nere priset på stommarna, kan du istället lägga lite extra pengar på att få snygga köksluckor för att få det kök du drömmer om. På så vis ser ditt kök lyxigare och snyggare ut! Men har ni köksluckor som ni tycker om kanske det är läge att bara måla om dem. 

Spara: Senaste vitvarorna

Behöver du verkligen en ugn med femtio olika specialfunktioner? Troligtvis inte! Tänk energisnålt och hållbart, men kanske behöver du inte köpa de dyraste vitvarorna om du inte har matlagning som största intresse. Håll även utkik efter reor, sätt en prisbevakning på de vitvaror du är intresserad av så kan du slå till när de är på kampanj. 

Spendera: Hållbara bänkskivor

Väta, syra, salt, sött och fett – bänkskivorna råkar ut för mycket under sin livstid. För att slippa krångla och behöva byta ut bänkskivan ska du köpa en som kan hålla länge. Exempelvis kan laminat vara snyggt men åldras vanligtvis inte så bra, medan massivt trä håller längre. Däremot kräver det en hel del underhåll, den bör oljas in då och då, men det är bara att slipa om den börjar se trött ut.

Spara: Planeringen

Är ni nöjda med hur köket är planerat så behåll den. Att planera och göra om VVS, el och designen på köket kommer att kosta mycket och ta mer tid. Behövs det inte är det en onödig kostnad, då är det bättre att spara in här för att lägga på något viktigare. 

Spara: Stänkskydd

Du behöver inte det dyraste stänkskyddet för att få ett snyggt drömkök. Här finns massa fina alternativ till en mindre peng. Kanske har du redan något hemma som fungerar som väggpanel, stänkskydd eller väggplatta eller så köper du ett billigare på någon av kedjorna. 

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0