Så förnyar du ditt kök på bara några dagar

Börjar ditt kök bli till åren? Istället för att riva ut och bygga nytt går det oftast att rädda de flesta kök. På så vis sparar du både pengar, tid och framför allt på miljön. Med de här tipsen har du chans att få ett fräscht kök på nolltid. 

Byt ut knopparna

De små detaljerna gör helheten. Testa att byta ut alla gamla knoppar mot nya fräscha. Har du ett Ikeakök? Det finns massor av roliga knoppar från företag som specialiserat sig på att göra fronter till Ikeakök. 

Nya skåpsluckor?

Det kan vara smart att fixa nya skåpsluckor om de gamla är slitna. Ännu enklare är alltid att använda det du har. Går det exempelvis att lämna in luckorna för målning? Måla inte luckorna själv, det brukar aldrig bli snyggt. Är de gamla luckorna så pass slitna att ingen färg kan rädda dem är det kanske dags för nya. 

Fräscha upp med ny belysning

Inget får ett kök att kännas gammalt och slitet som dålig belysning. Genom att byta ut lamporna till nya fräscha kommer köket att få sig ett riktigt lyft. Nytt behöver inte betyda butiksnytt, utan nytt för köket. Det betyder att det går att fynda snygga lampor på loppis eller Tradera. 

Investera i ny förvaring

Ligger cornflakespaketen, bröd och grönsaker på arbetsbänken? Då kanske du behöver se över förvaringen i köket. Ett välorganiserat, rent och snyggt kök har ofta bra förvaring! Kanske behöver du sätta upp en hylla på väggen, köpa nya lådor till skåpen eller planera lite bättre.  

Ta bort apparaterna

För att få ett lyxigt intryck av rummet behöver du kanske plocka bort lite saker. Behöver brödrosten stå framme? Eller mixern? Små apparater som inte används hela tiden får gärna bo i din nya förvaring. Det kommer att ge rummet en lugnare känsla. 

Måla om

Ett enkelt, snabbt sätt att förnya köket är att måla om väggarna. Välj gärna en ljus färg för att det fräschar upp och får rummet att se mer modernt ut. Har du ett litet kök? En ljus färg får även köket att se större och lyxigare ut. 

Nytt golv

När bytte du golv i köket senast? Välj ut ett nytt enkelt, snyggt och kostnadseffektivt golv och hela rummet kommer att se fräschare ut. Att lägga ett nytt golv kostar inte så mycket och du slipper renovera hela köket. Resultatet blir helt magiskt. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0