fbpx

Så fixar du stämningsfull julbelysning – inne och ute

Det är mörkt och ruggigt ute, men i december är det tillåtet att dekorera med ljus. Så mycket ljus man bara kan hitta. Levande ljus och elektriska ljus, eller värmeljus på batteri. Allt är tillåtet och allt blir fint. Hitta platser för de olika ljuskällorna och sen är det bara att kavla upp ärmarna och börja dekorera.

”Less is more”

Ibland är det lilla det vackraste. Hitta en plast i hemmet där du dekorerar sparsmakat, kanske på en byrå eller i ett fönster. Dekorera gärna med naturmaterial – grankvist, kotte och stjärnor i trä och ställ ett ensamt ljus bland materialet. Det blir superfint och stilrent. Tänd ljuset när ni samlas och gå aldrig ut ur rummet utan att släcka ljuset. Hur du brandsäkra ditt hem kan du läsa om här >>

“More is more”

På andra platser i hemmet är det bara att vräka på med ljus. Ljusslingor är superfint och kan vara påslagna dygnet runt. Förutom en ljusslinga i granen kan det vara fint att sätta upp en slinga i fönstret, längs dörrkarmar och på trappräcket. Utomhus är det fint att ha slingor på balkongräcke och i träd och på altanen om du bor i villa. Ett tips är också att placera en ljusslinga i en glasburk eller lykta, det passar både inne och ute. Tänk på att du behöver speciella ljusslingor utomhus som klarar kyla och fukt.

Tomten kommer med en lykta

Lyktor hör julen till. Tomten kommer med en lykta och lyktor kan placeras ut både inomhus och ute. Vackrast blir det att ha levande ljus i lyktan, men tänk på vad som passar på de olika platserna i ditt hem. I barnens rum är det fint med lyktor och där passar det bäst med batteridrivna LED-värmeljus. De kan dessutom vara påslagna även på natten om barnet är rädd för mörker. Det är både stämningsfullt och praktiskt. Hur du gör egna ljuslyktor kan du läsa om här >>. Och om vi har tur att få snö till jul så är det bara att bege sig ut och göra en snölykta. Mer juligt än så blir det inte!

Julstjärnor och adventsljusstakar

Julstjärnor och adventsljusstakar kan sitta uppe från första advent och fram till tjugondag Knut, när julen dansas ut. De kan vara tända hela tiden. Har du en timer till dina lampor i hemmet kan det vara fint att tända julstjärnorna och adventsljusstakarna strax innan du kommer hem så får du ett varmt välkomnande. Numer finns fina stjärnor både på fot och som du kan hänga i fönster.

Läsvärda artiklar

Tags:

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0