Vad får ditt badrum att se billigt ut? 6 saker som du bör åtgärda

Att uppdatera eller renovera ett badrum kan både vara dyrt och tidskrävande. Och med största sannolikhet har du inte haft möjligheten att få designa ditt badrum precis som du vill ha det. Det finns vissa saker som kan få ett badrum att se trist och lite billigt ut. Kanske har du tänkt på det eller så har du helt enkelt vant dig med det. Att åtgärda detta och få ditt badrum att kännas lite mer lyxigt igen kräver inga större summor pengar eller tid. Här ger vi exempel på 6 saker som kan få ditt badrum att se billigt ut och vad du kan göra åt det. 

Gammalt och slitet badrumsskåp

En sak som ett badrum aldrig kan få för mycket av är förvaring. Däremot kan gamla eller slitna badrumsskåp försämra det övergripande utseendet i badrummet. Visa ditt badrum lite kärlek genom att måla om och få bort avflagnad färg eller byt ut skåpsluckorna och handtagen.   

Dålig belysning

Vi är bra på att byta ut lampor och armaturer i resterande rum – men inte lika bra att göra det i badrummet. Se till att dina lampor fungerar som de ska. Byt ut glödlampor med tråkigt lysrörsljus mot ett varmare mer behagligt ljus istället. Har du ett gammalt badrum med en tråkig lampkupa? Byt ut den också och se förvandlingen! 

Att glömma det personliga

Vi har en tendens att glömma att badrummet kan ha en personlighet precis som alla andra rum i ditt hus. Lägg till en rolig och oväntad armatur, en poster eller varför inte en annorlunda tapet? Eftersom badrum oftast är mindre än andra rum krävs det inte mycket för att verkligen lyckas piffa upp dem och få dem att smälta in med resterande rum. Viktigt: Om du väljer att piffa till med en tapet, kom ihåg att tapeten antingen måste tåla våtutrymmen eller att du sätter tapeten på ett ställe där den inte kan skadas eller få vatten på sig.

Ett gammalt duschdraperi

Finns det något tråkigare än ett gammalt och smutsigt duschdraperi? Ta bort det om det är gammalt och byt ut det mot ett nytt och rent. Byt ut de tråkiga duschdraperiringarna i plast mot några i metall istället. Om möjligt kan du även byta ut stången också. Kanske ska du satsa på att ta bort den helt och ersätta med en glasdörr istället? Det gör enorm skillnad.

När det är smutsigt

Badrumsväggar och badrumsgolv som är smutsiga av kalk, avlagringar, smuts och annat äckligt får verkligen ditt badrum att se billigt och inte så trevligt ut. Försök ha som vana att rengöra alla kaklade ytor på djupet någon gång i månaden. Se också till så att spegeln är blank och fin – det är lätt att det stänker vatten och annat när du borstar tänderna eller sminkar dig exempelvis. 

Många olika färger och mönster

Ett badrum som har flera mönster på kakel, badrumsskåp och vad det nu än kan vara kan både se plottrigt och ogenomtänkt ut. Försök att hålla golvplattorna enfärgade, väggarna enfärgade och armaturerna i en enhetlig krom, guld eller mattsvart. Lägg sen till lite färg och stil genom några fina hudvårdsprodukter, en tvålpump, en badrumsmatta, badlakan och handdukar etc. 

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0