6 knep att lyxa till en middagsdukning utomhus

Vi älskar att äta utomhus på sommaren. Det finns flera enkla sätt för att göra dukningen och stämningen runt bordet lite lyxigare och högtidligare så att middagen blir extra festlig. Dessa enkla knep förgyller måltiden ute i det fria – oavsett om den avnjutas inom egen familj eller med några inbjudna gäster.

Så ordnar du en festmiddag utomhus

I sommar vill vi flytta ut till trädgården, skogsbrynet och stranden. Ute i naturen finns alla möjligheter att skapa en drömsk atmosfär och bjuda på en magisk kväll utöver det vanliga. Även en familjemiddag förtjänar att bli festlig ibland!

1. Rama in uteplatsen. 

Skapa rum i trädgården, skogen eller på stranden genom att fästa stolpar i marken eller använda befintliga träd, buskar och staket och dekorera med några skira tyger eller gardiner som får dansa i vinden. Det går att skapa samma inramning med hjälp av till exempel pompoms, vimplar, färgglada band och belysning.

Är du riktigt ambitiös kan du hitta på ett tema för dekorationen, typ Hawaii, nordisk skog, regnbågsfärger, Pokemon och så vidare.

2. Dekorera med blommor!

En av de allra största trenderna just nu är utan tvekan blommor – i allt! Från drinkar och desserter till isglassar och till och med i pastadegar. Piffa till såväl huvudrätt som dessert med ätbara blommor för omedelbar festkänsla!

Snittblommor behöver inte alltid stå i en vas utan kan användas till dekoration på bordet eller i servetterna. Ännu personligare blir det om du dukar olika snittblommor till varje middagsdeltagare. Även barn kan uppskatta naturens skönhet!

3. Duka med stil och färg

Foto: IKEA

Dukningen piffas snabbt och enkelt upp med några mönstrade dukar, brickor, glas eller uppläggningsfat. Så här under sommaren älskar vi motiv med inspiration av naturen, oberoende om det är gröna blad, fåglar eller blommor.

Föredrar du en så här enkel dukning kan du höja feststämningen med festliga attiraljer runtomkring.

4. Lägg fokus på tårtan

All ära till din eminenta festmat, men när du vill förvandla en vanlig måltid till en festmiddag är ett tips att sätta tårtan i centrum. Ge den ett lyft med ett tårtfat och lägg lite extra krut på garneringen för att skapa en god och dekorativ höjdpunkt.

5. Lys upp kvällen

Gör det enkelt och miljövänligt med hjälp av solens energi. Det bästa av allt är att du behöver ingen sladd! Det finns olika varianter av solcellslampor i varierande färger och former som både kan stå och hänga vilket gör det enkelt att dekorera med dem. 

Foto: IKEA

Skapa en stämningsfull atmosfär utomhus genom att häng upp några ljusslingor och lyktor med levande ljus eller små ljusslingor ovanför middagsbordet. Ljuspunkterna ger feststämning redan tidigt på kvällen och vrider upp mysfaktorn än mer när det väl börjar skymma.

6. Ge alla en goodiebag

Det behöver inte vara något märkvärdigt, men vem skulle inte bli lycklig av till exempel en söt liten cupcake och ett handskrivet tackkort? Med en snygg liten påse eller ett paket som innehåller en godmodig hälsning som du valt till just en specifik mottagare sätter du pricken över i:et med det där lilla extra. Alla blir glada av att att få lite extra uppmärksamhet ibland!

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0