6 tips för bästa poolpartyt

Skratt, bad och dans, god mat och drinkar på en flytande flamingo – en fest runt poolen kan vara sommarens absoluta höjdpunkt för dig och dina vänner om du förbereder dig väl. Dessa tips hjälper dig på vägen.

1. Låt poolen vara i centrum

Oberoende av hur man använder poolen är den en atmosfärshöjare av mått vid fester. Planera så att alla aktiviteter som sker under festen ska kretsa kring poolen.

Även för gäster som inte badar ska upplevelsen vara sammanknippad med poolliv. Skapa sittplatser med poolutsikt och ställ även matborden i närheten av poolen, kanske skyddade med tält. Värm upp poolen till 30 grader, för kallt vatten framkallar alldeles för många badkrukor.

2. Dekorera festligt

Det ska synas och kännas att det är fest och ingen vanlig vardag! Välj ett tema eller en temafärg som upprepar sig i dekorationen och dukningen – och i värdarnas klädsel. Använd fantasi! Gästerna kommer uppskatta dina ansträngningar.

Skapa stämningsbelysning med ljusslingor, lyktor och lampor. Tänk bara på att vatten ligger nära, så var försiktig med elektriciteten. Slingor med-lampor i plast och som går att koppla ihop till önskad längd är praktiska och ramar in festområdet fint.

Uppblåsbara djur och badringar och -madrasser i olika former är ett måste. Allt från enhörning till pizzaslice och saxofon finns att köpa. Flytande drinkhållare, som också säljs i många skepnader, ger en rolig upplevelse i poolen. Jättebadlakan i form av en sockervadd, jordgubb eller bara i till omgivningen passande färger kan ligga lite varstans för de badande gästerna.

Det finns mängder med olika partyprylar att välja bland om du vill, som dricksglas med sugrör i kaktus- eller vattenmelonform, drinkpinnar, draperier och så vidare. Vimplar, heliumballonger och girlanger hör till det vanliga festpyntet. Utgå ifrån platsens utformning och möjligheter samt stilen du vill ha. Avskalat och dekorerat med enbart festlig belysning kan också vara fint.

3. Få till bra stämning redan vid välkomsten

Vi förmodar att solgudarna är snälla just denna speciella dag. Då kan det vara en rolig grej att dela ut solhattar åt alla vid välkomstdrinken – om du inte har maskerad som temat från början. 

Det är kul med aktiviteter, och du kan direkt från början dela gästerna i lag för att mötas i t.ex. pool-volley. Boule och kubb är både enkla och sociala aktiviteter som passar de flesta och kan spelas på gården.

En bra idé är att lagen får uppdrag under festen, som t.ex. duka fram buffén, plocka undan skräp, och se till att alla gäster har dricka i sina glas m.m. Det får även obekanta att prata med varandra och dessutom avlastar det festvärdarna avsevärt. 

4. Boka en proffs som DJ

Musiken är inte allt på en fest – men nästan! Detta är en uppgift som inte ska skötas av gästerna om det ska bli någon kvalitet. Många vill dansa hela natten lång – och till den bästa musiken.

5. Hemlagad eller beställd mat

Tänk efter hur många ni blir och hur mycket jobb du är beredd att lägga på festen. Att beställa färdig mat från en catering-firma betyder mycket mindre att göra. Å andra sidan, du eller någon i din närhet kanske bara älskar att pyssla runt grillen, och kalla rätter kan man göra färdigt innan.

Tänka på att poolpartyn brukar hålla på ganska länge, så gästerna blir hungriga flera gånger och behöver då något nytt att äta. 

6. Starta en ny skojig tradition

När du nu har åstadkommit allt detta och annat som du hittat på, och dina vänner har bidragit med en massa positiv energi – varför inte göra detta till en mysig upplevelse som återkommer varje år! 

Facebook Comments

Compare items
  • Total (0)
Compare
0